Vijfjarig overeenkomst met Hogeschool Utrecht

30 maart '17Eind december heeft Vestigingsdirecteur Martin ten Brummeler namens Van Dorp de overeenkomst Technisch Beheer en Onderhoud met Hogeschool Utrecht ondertekend. Van Dorp neemt de komende 5 jaar het Technisch Beheer en Onderhoud van de werktuigbouwkundige, elektrotechnische en, transportinstallaties voor haar rekening. Daarnaast voert Van Dorp de bouwkundige inspectieve en kleinere preventieve werkzaamheden van Hogeschool Utrecht uit. Het contract wordt optioneel tweemaal twee jaar verlengd. De werkzaamheden zijn per 1 januari 2017 gestart.

foto hogeschool utrecht

Projectorganisatie

Van Dorp is geselecteerd op basis van EMVI voor het (preventief, correctief en curatief) werktuigbouwkundig, elektrotechnisch en bouwkundig onderhoud. Halmos Adviseurs, vertegenwoordigd door dhr. Ed Rooijakkers, is de adviseur van de opdrachtgever en heeft het PvE onderhoud en Technisch Beheer opgesteld op basis van het concept Duurzaam Beheer & Onderhoud. Gedurende de implementatie draagt hij zorg voor de begeleiding om uiteindelijk tot de beoogde prestatieverbetering en energiebesparing te komen.

Duurzame ambities

De dienst Bedrijfsvoering van Hogeschool Utrecht (HU) coördineert de nieuwbouw en verbouw van de projecten, het groot onderhoud, de renovaties en de functionele aanpassingen. In de komende jaren wordt al het Utrechtse onderwijs en onderzoek van Hogeschool Utrecht op één aansprekende en herkenbare plek geconcentreerd: het Utrecht Science Park (USP). De HU wil huisvesting bieden waardoor studenten, onderzoekers, docenten en ondersteunend personeel het beste uit zichzelf kunnen halen. Het gezamenlijk huisvesten op het USP maakt het mogelijk dat instituten en opleidingen intensiever samenwerken, met elkaar maar ook met externe kennispartners als Universiteit Utrecht, het UMCU en het regionale bedrijfsleven. De duurzame ambities van de HU spelen een grote rol in het huisvestingsbeleid. De gestelde criteria zijn erop gericht dat de nieuwbouw op de Uithof zelf energie genereert en de gerenoveerde gebouwen op de Uithof energieneutraal zijn. Van Dorp zal als partner de dienst Bedrijfsvoering hierbij van dienst zijn door zorg te dragen voor het juist functioneren en beheren van deze energiezuinige en/of energieneutrale installaties.