Van Dorp Zoetermeer draagt bij aan succes van actie; Wij Stoppen MS voor Ramon!

Nieuwsberichten

27 juni '19De Stichting Wij Stoppen MS voor zet zich in voor Ramon Vlemmix. De 31-jarige Ramon uit Zoetermeer heeft te horen gekregen dat hij MS heeft. Het gaat slecht met Ramon. Hij heeft de zeer agressieve vorm van MS; Relapsing-remitting multiple sclerose. Hierdoor raakt hij steeds verder invalide. De reguliere medicatie in Nederland heeft helaas onvoldoende effect, waardoor hij in 2 jaar tijd van fulltime werken naar fulltime ziek thuis is gegaan.

Donaties voor Stichting Wij Stoppen MS voor

Het streven is om met de donaties die de stichting ontvangt Ramon financieel te ondersteunen zodat hij zijn laatste redmiddel, stamceltherapie in Moskou, kan bekostigen. Deze therapie is niet zonder risico en letterlijk een strijd die gewonnen moet worden. Bij meer dan 80% van de patiënten die de behandeling heeft ondergaan, is gelukkig een positief effect op de onderdrukking van ontstekingen. Bij een meerderheid van de behandelde mensen stabiliseerde en verbeterde zelfs de bestaande beperkingen. In Nederland financieren zorgverzekeraars deze behandeling opmerkelijk genoeg niet en dus zijn alle kosten voor eigen rekening. Daarom is alle hulp hard nodig om ervoor te zorgen dat de Stichting (en daarmee Ramon) het geld voor de therapie en het traject eromheen bij elkaar krijgt.

Bijdrage Van Dorp Zoetermeer

Van Dorp Zoetermeer draagt de Stichting een warm hart toe.  En was daarom hoofdsponsor van de actie van de Stichting Wij Stoppen MS voor op de Moonlight Braderie in Zoetermeer. Op woensdag 19 juni jl. konden bezoekers van de braderie tot 22:00 u ’s avonds op de foto met Beer MorriS. Daarnaast werden knuffelbeertjes verkocht voor 5 euro per stuk en was er een grabbelton en collectebus aanwezig. Even dreigde het slechte weer roet in het eten te gooien. Maar door de tomeloze inzet van de vrijwilligers is het schitterende bedrag van maar liefst € 2337,- opgehaald. Hiermee komt de voorlopige tussenstand op € 26.500 euro. “Hiermee komt een eerste mijlpaal in zicht”, aldus Bob van Bommel (voorzitter van de stichting). “Er is € 45.000,- nodig om ervoor te zorgen dat Ramon naar Moskou mag gaan voor de behandeling en we zijn dus ruim over de helft. Echter om het hele traject en de nazorg te kunnen bekostigen is nog veel geld nodig (totaal € 80.000,-), dus alle steun is welkom.”

Blijk van waardering

Om Van Dorp Zoetermeer te bedanken voor de financiële ondersteuning kwamen Ramon Vlemmix en voorzitter Bob van Bommel persoonlijk taart en bloemen brengen aan Regiodirecteur Martin ten Brummeler en Vestigingsdirecteur (Van Dorp Utrecht) Paul van Dorp. De taart is door hen zelf uitgedeeld aan de aanwezige collega’s op de vestiging.

20190626 151708 600x450

Zelf doneren aan Stichting Wij stoppen MS voor?

Wil jij ook een donatie doen aan de Stichting Wij Stoppen MS voor en daarmee Ramon de kans geven om zijn MS te stoppen? Dat kan! Op de website www.wijstoppenmsvoor.nl of in deze video van het Algemeen Dagblad vind je alle informatie. Namens Ramon hartelijk dank!

 

UPDATE:

Deze week lazen wij via de Blog van Ramon het ongelooflijk goede nieuws dat de behandelingen zijn aangeslagen en dat Ramon zelfs MS-vrij is verklaard. Meer informatie kun je lezen op https://www.wijstoppenmsvoor.nl/blog…/blog-16-exitgesprek/. We kunnen niet onder woorden brengen hoe blij we zijn voor Ramon. We hopen op een spoedig herstel en wensen hem en zijn familie alle goeds voor de toekomst!