Van Dorp werkt samen met de Gemeente Amsterdam in een multidisciplinair team
Referentie
2 augustus '18
”In kwartaal 1 2017 ten opzicht van kwartaal 1 2018 hebben we 94% gas weten te besparen, ” vertelt Erwin Leydekkers (Technisch Object Manager) van de Gemeente Amsterdam. Dit komt doordat wij samenwerken met Van Dorp in een multidisciplinair team.
Sinds 2012 verzorgt Van Dorp het onderhoud aan Stadsdeelkantoor Oost aan het Oranje Vrijstaatplein in Amsterdam. Gedurende de contractperiode werden er geregeld klimaatklachten gemeld waarbij het te warm was in de zomer en te koud in de winter. Technisch Object Manager Erwin Leydekkers is verantwoordelijk voor de locatie en heeft een multidisciplinair opgezet waarmee een stappenplan is gemaakt om deze ‘problemen’ aan te pakken. Nieuw hierin is dat de Gemeente ervoor heeft gekozen om dit niet op te pakken met een externe Adviseur, maar met kennis in hun eigen organisatie.
Technisch Adviseur Albert Esveldt vertelt: ”Wij monitoren de installaties en ik geef dan aan wat ik gezien heb. Daarnaast geef ik de bevindingen door aan de handyman (Richard Keirsgieter, Servicetechnicus bij Van Dorp) die hier één keer in de week loopt. Verder helpen wij de klant met verduurzaming en vinden wij manieren om tot een minimaal energieverbruik te komen.”
Multidisciplinair team
”Van Dorp denkt met ons mee en wij hebben ook het gevoel dat er naar ons geluisterd wordt. Ik zie Van Dorp ook niet meer als een leverancier, maar echt als collega’s legt Erwin Leydekkers uit.” Albert Esveldt vertelt hierbij: ”Het is heel belangrijk om communicatie te hebben met de gebruiker en degene die het onderhoud uitvoert.”
Het multidisciplinaire team bestaat uit Adviseurs vanuit de Gemeente Amsterdam, de Adviseur van de vestiging Amsterdam (Albert Esveldt), beheerder van het gebouw, een vertegenwoordiger vanuit de gebruikers, in dit geval de hotelier van de locatie en de Contractmanager vanuit Van Dorp. Een nieuwe manier van samenwerken met voldoende kennis in huis om de problemen op te lossen. Door het team is een stappenplan opgesteld waarbij eerst is gekeken naar de basisinstallatie en daarbij alle installaties zijn teruggezet naar de regeltechnische instellingen. Hierna zijn alle componenten op werking getest. Nadat de basis op orde is gebracht zijn de lokale problemen ingezoomd en is er naar een oplossing gezocht, met gewenst resultaat. Uit evaluatie is gebleken dat de regeltechnische goed waren, maar door verstellingen de installaties uit balans zijn geraakt. Door terug te gaan naar de basis is er een vergelijk gemaakt met het gasverbruik van voorgaande jaren en dit jaar, waaruit geconcludeerd kan worden dat er een besparing van 94% is bereikt.
Een fijne samenwerking met een mooi resultaat. Inmiddels zijn wij begonnen om een andere locatie binnen de Gemeente (Werf Rozenburglaan) ook aan te pakken in samenwerking met hetzelfde team.
Referentiefilm
Nieuws over Van Dorp en de installatiebranche
Met onze blogs, houden wij uw graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen Van Dorp en de installatiebranche.
Klantevent: ‘Transitie naar Schone Energie’ inspireert tot actie
Op 19 september kwamen klanten en partners samen bij het innovatieve tankstation Green Planet in Pesse voor een inspirerend klantevent…
VerderVan Dorp breidt duurzaam City Solutions-concept (CISO) uit naar Amsterdam Centrum
Van Dorp City Solutions (CISO) opent een nieuwe locatie in Amsterdam, gericht op uitstootvrij beheer van installaties in stedelijke gebouwen.…
VerderVan Dorp betreurt uitstel zero-emissiezones Tweede Kamer
Gisteravond stond onze Directeur Marketing Paul van Dorp het RTL Nieuws te woord over de Kamermeerderheid voor het uitstellen van…
Verder