Van Dorp werkt mee aan realisatie nieuwbouw EMA

Nieuwsberichten

13 maart '18Het Rijksvastgoedbedrijf en Dura Vermeer hebben op 8 maart het contract ondertekend voor de nieuwbouw van het Europees Medicijn Agentschap (EMA) in Amsterdam. Na de contractondertekening door staatssecretaris Knops heeft Dura Vermeer bekend gemaakt dat zij voor de realisatie van het Design, Build & Maintain-project met Heijmans een bouwcombinatie zal vormen.

Voor de W-installaties en het sanitair is Van Dorp in het team opgenomen. SDR Elektrotechniek zal de E-installaties voor hun rekening nemen. Naast de realisatie krijgt Van Dorp ook een belangrijke rol in het Maintain contract. Dit contract behelst een onderhoudsperiode van 20 jaar.

EMA interieur 600x300

Over de nieuwbouw van het EMA

De nieuwbouw van het EMA verrijst aan de Domenico Scarlattilaan op de Zuidas, nabij station Amsterdam RAI. Het voorontwerp van Fokke van Dijk, architect bij het Rijksvastgoedbedrijf, betreft een 80 meter hoog gebouw met 19 verdiepingen. Het totaal vloeroppervlak is 39.000 m2 waarvan circa 27.500 m2 kantoor en 11.500 m2 vergader- en congresruimten. Het nieuwe EMA-gebouw biedt dadelijk huisvesting voor 900 medewerkers, afkomstig uit zo’n 30 landen. De bouw van het nieuwe pand start in juni van dit jaar en moet medio november 2019 gereed zijn. De gehele opdracht vertegenwoordigt een waarde van € 255 miljoen euro.

Achtergrondinformatie

Het EMA is verantwoordelijk voor de kwaliteit en veiligheid van nieuwe geneesmiddelen voor mensen en dieren die op de Europese markt worden toegelaten. Momenteel is het EMA gehuisvest in Londen, maar verlaat de stad door het voorgenomen vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie.