Van Dorp tekent contract voor duurzaam onderhoud met de gemeente Zoetermeer

Nieuwsberichten

17 oktober '19Van Dorp is na een Europese aanbesteding als winnaar uit de bus gekomen voor het onderhouden van diverse elektrotechnische en werktuigbouwkundige installaties van de gemeente Zoetermeer. Het onderhoud, dat per 1 januari 2020 in zal gaan, heeft betrekking op het onderhouden van de technische installaties in 280 objecten, waaronder een groot aantal sporthallen en basisscholen. Daarnaast omvat het contract ook een aantal vervangingswerkzaamheden aan een gedeelte van de regeltechniek van 170 rioolpompgemalen in Zoetermeer.

Voordelig, duurzaam en innovatief

De installateur waarnaar de gemeente op zoek was, moest in ieder geval de ‘Economisch Meest Voordelige Aanbieder’ (EMVI) zijn. Daarnaast zijn de aanbiedingen getoetst op de eisen en wensen op het gebied van duurzaamheid, innovatie, plan van aanpak en storingsafhandeling. Overall kwam de aanbieding van Van Dorp als beste uit de bus.

Onderhoud met oog voor de toekomst

Martin ten Brummeler, regiodirecteur van Van Dorp is er trots op dat we dit contract voor de Gemeente Zoetermeer mogen uitvoeren. “Voor Van Dorp was de aanvraag die de gemeente Zoetermeer uitzette vooral erg interessant vanwege het duurzaamheidsaspect. Wij profileren onszelf als totaalinstallateur met oog voor de toekomst en hechten veel waarde aan duurzaam ondernemen.

Ook wordt een jarenlange samenwerking voortgezet – al krijgt die samenwerking een andere en veel uitgebreidere invulling. We gaan ons namelijk niet alleen maar toespitsen op het onderhouden of één-op-één vervangen van installaties, maar er wordt ook van ons verwacht dat wij gevraagd en ongevraagd adviseren over duurzamere alternatieven. Dit is een taak die bij ons past en die we dan ook graag op ons nemen.”