Paul van Dorp gastdocent bij taaltraining statushouders

blog

15 juni '18Op woensdag 13 juni was ik als gastdocent aanwezig bij de ’taaltraining installatiebranche voor statushouders’. De training was onderdeel van een traject waarbij 11 statushouders (afkomstig uit o.a. Irak, Syrië, Eritrea) worden opgeleid om in de installatiebranche aan de slag te gaan. Zij gaan hiermee vanuit een uitkering naar betaald werk. Gedurende acht weken krijgen zij twee dagen per week intensieve praktijktrainingen, waarmee er een basis wordt gelegd om straks het vak verder te kunnen leren.

Doel taaltraining installatiebranche

Het doel van de training waar ik aanwezig mocht zijn, was om de cursisten actief deel te laten nemen aan een werkoverleg. Hierbij nam ik de rol van ‘leidinggevende uit het werkveld’ op me. De cursisten kregen ieder een persoonlijke opdracht met daarop de input die zij tijdens het werkoverleg moesten leveren. De gastdocent stelde daarnaast gericht vragen aan de deelnemers. Doel van de oefening was: oefenen met inbreng in werkoverleg en verstaanbaar Nederlands spreken.

Ik kijk terug op een mooie bijeenkomst waarbij ik de gelegenheid heb gehad om iets over Van Dorp te vertellen. En wie weet komen er vandaag of morgen nog wel wat sollicitaties binnen!

Selfie paul van dorp taaltraining statushouders 600x451

Ingezonden door Paul van Dorp, Adjunct-directeur Van Dorp