Conscious Hotel voorzien van nieuwe en duurzame keuken

Nieuwsberichten

9 oktober '17Eerste elektrische hotel in Nederland

Van Dorp is trots dat ze de nieuwe keuken van het 4e eco-design hotel van Conscious Hotels op het Westergasfabriek terrein mag leveren. Vorig jaar was Van Dorp ook verantwoordelijk voor de oplevering van de keuken van het 3e Eco-design Hotel.
Dit nieuwe hotel wordt gerealiseerd in het historische en monumentale voormalige Amsterdamse stadsdeelkantoor en opent in 2018 haar deuren. Het wordt het eerste volledig elektrische hotel in Nederland, met in totaal 89 kamers. Naast de hotelkamers worden er onder andere vergaderzalen, een restaurant met een Aquaponics systeem en de nieuwe keuken gerealiseerd.
Conscious hotel2 600x360

Duurzaamheid en design

Duurzaamheid en design zijn voor onze opdrachtgever Heddes Bouw & Ontwikkeling, voor Conscious Hotels én voor ons belangrijke kernwaarden. Bij a het ontwikkelen en realiseren van het hotel wordt de duurzaamheid van de producten onderzocht en meegewogen in beslissingen. De keuken was hierbij geen uitzondering.

Het pand is een samenstelling van drie gebouwen die met elkaar in verbinding staan en het nieuwe Westerpark Hotel zullen vormen. Van Dorp mag de complete keuken leveren inclusief kookeiland met afzuigplafond en de complete vaatwasinstallatie. Ook wordt er een complete centrale koel- en vriesinstallatie inclusief bar en winkel geïnstalleerd.

Een uitdagend onderdeel van het keukenontwerp was het realiseren van een vriendelijke logistieke indeling van de keuken die bouwkundig in tweeën is gesplist. De koel-en vriescellen in de kelder en de afstemming van werkzaamheden met zowel Heddes Bouw & ontwikkeling en met PSVA.
We zijn blij dit project in samenwerking met deze partijen te mogen realiseren. De werkzaamheden voor de realisatie zijn in april 2017 gestart en de keuken zal in het 1e kwartaal van 2018 opgeleverd worden.