Hoe maak je van een standaard parkeerterrein een duurzame parkeerplaats?

Nieuwsberichten

6 maart '18Van Dorp en NLGreenlabel hebben samen een concept bedacht voor slimme en duurzame parkeerplaatsen. Deze parkeerplaatsen hebben als doel, het creëren van een levende duurzame buitenruimte.
Het gemiddelde parkeerterrein komt niet of nauwelijks tegemoet aan de eisen die je vandaag aan een binnenstedelijk terrein zou stellen. Tijden veranderen snel en men is op zoek naar slimme oplossingen voor bijvoorbeeld elektrisch parkeren en klimaatadaptatie. Het Park & Ride concept van Van Dorp en NL Greenlabel is zo’n totaalpakket.

Waarom duurzame parkeerplaatsen?

Er zijn veel goede redenen om te investeren in dergelijke parkeerterreinen. Een parkeerterrein is vaak een onaantrekkelijke plek waar mensen niet graag verblijven en zich soms zelfs onveilig voelen. Een parkeerterrein waar volop plek is voor bloeiende beplanting , de juiste verlichting en waar ook nog meerdere functies samenkomen kan een aanwinst zijn voor zowel stad als een station. Het draagt bij aan het welbevinden van de bezoeker en kan zelfs meerdere functies waarborgen als waterberging of bijdragen aan biodiversiteit.

duurzaam parkeerbeleid