Geofort genomineerd voor Museumprijs 2018

Nieuwsberichten

2 mei '18Geofort, een zeer gewaardeerde klant van Van Dorp, is genomineerd voor de Museumprijs 2018. In 2011 heeft Van Dorp installatiewerkzaamheden op het fort verricht tijdens een grondige renovatie.

Oordeel vakjury

Volgens de jury is GeoFort een publieksvriendelijk museum. Het museum weet een thema als cartografie en navigatie op een aantrekkelijke manier neer te zetten. Vooral voor kinderen heeft dit museum veel te bieden, maar ook voor volwassenen is er genoeg te beleven. De activiteiten zijn vernieuwend en zitten educatief sterk in elkaar. Op verrassende wijze worden geografische verbanden gelegd met het heden, waarbij de actuele relevantie van meettechnieken door de bezoeker zelf ontdekt en ervaren wordt. Met relatief beperkte middelen, maar gebruikmakend van een sterke interactie met het fort, de natuur en de omgeving heeft GeoFort zich in korte tijd weten te ontwikkelen tot een inspirerend techniekmuseum.

Doe mee en win

De vakjury heeft de genomineerden geselecteerd, maar het publiek bepaalt wie zich ‘Museum van Jaar’ mag noemen. Om GeoFort te helpen de Museumprijs 2018 te winnen, kan iedereen stemmen via www.geofort.nl/stemmen (dit kan t/m 8 mei). Als GeoFort wint dan krijg je gratis toegang voor 1 persoon op basis van je stembewijs die je via de mail ontvangt. Deze actie is geldig van 26 mei t/m 31 augustus 2018.

Over GeoFort

Stichting GeoFort realiseert samen met haar partners een educatieve attractie gericht op cartografie, navigatie en simulaties. Met de ontwikkeling van een GeoExperience, een state-of-the art experience is het doel om een breed publiek te laten zien hoe interessant en relevant de geo-wereld is.