Gecompliceerde (ver)nieuwbouw bij Erasmus MC officieel afgerond

Nieuwsberichten

28 juli '20Op maandag 20 juli 2020 is het proces verbaal getekend door Dura Vermeer, ABT ingenieursbureau en Erasmus MC, waarmee de (ver)nieuwbouwperiode van het Ca-gebouw van het Erasmus MC officieel is afgesloten. Sinds 2018 is het verouderde gebouw vernieuwd om dienst te kunnen doen voor verschillende faciliteiten van het Erasmus MC die nog geen plek in het nieuwe ziekenhuis van Erasmus MC hebben gekregen. Als bouwpartner heeft Van Galen voor dit project de werktuigbouwkundige- en sanitaire installaties gerealiseerd.

Tijdens de verbouwing draaiden de Beddenwascentrale en textielshop op niveau 0 gewoon door. Vanaf mei 2018 kwam daar de totaal vernieuwde afdeling Nucleaire Geneeskunde met vijf bedden bij (2e etage), gevolgd door een uiterst geavanceerde verbouwing en installatie voor de PET-MRI op de 3e etage (mei 2019). In december 2019 werd een splinternieuw Mortuarium op de 1e etage in gebruik genomen. Op deze etage zal later ook een bezinningsruimte komen, waarvoor momenteel het definitief ontwerp wordt vastgesteld.

Ondertussen is door gebouwd en zijn tot juli 2020 de rest van de faciliteiten, kantoren en backoffices verhuisd naar de nieuwe locatie. De afdelingen hebben profijt van de nieuwe locatie, waardoor ze centraal en dichter bij elkaar liggen en kortere lijnen hebben om uit te wisselen, nabij het ziekenhuis.

Op de 2e en 3e etage is veel ruimte voor Medische Techniek, Medische Instrumentatie Techniek en op de 2e etage de Experimentele Medische Instrumentatie en Care4Cure. De laatste afdelingen zullen in september verhuizen, evenals de piketkamers voor de dienstdoende artsen in het Souterrain.