Een zwevende woontoren in hartje Hengelo

Referentie

27 januari '22In het centrum van Hengelo staat het monumentale Badhuis dat gebouwd is in 1932. “Vrienden van het Badhuis” is een groep burgers en enkele professionals wilden het oude Badhuis en de nabij gelegen Dr. Ariënschool behoeden voor de sloop, en dat is gelukt.

Na ruim 5 jaar vanaf de eerste schetsen kon er eindelijk met de bouwwerkzaamheden gestart worden in 2020. In samenwerking met Aannemersbedrijf Kormelink mag Van Dorp Hengelo dit mooie project maken. Het Badhuis is bijna tot op het fundament gesloopt; 3 buitenmuren bleven staan en de rest is afgebroken. Er worden 29 luxe appartementen gebouwd in de zwevende woontoren, verdeeld over 9 verdiepingen. Van Dorp Hengelo doet hier de complete E- en W-installatie, inclusief de terreininrichting.

De architect Rob Mees ten Oever heeft het pand ontworpen en op de 1e en 9e verdieping rondom voorzien van glas, waardoor het in de avond lijkt alsof het gebouw zweeft. De appartementen hebben grote balkons. Op de begane grond zijn de originele tegels op de muur blijven zitten. Deze zijn straks in de berging en de hoofdingang te zien. Het pand heeft zo een monumentale entree. De oppervlakte van de appartementen verschillen van 70m2 tot 155m2. Op de 9e verdieping bevind zich twee luxe penthouses met prachtig uitzicht.

Het is een rustige bouw vertelt Projectleider Bob Leferink. ”We doen elke 5 weken 1 verdieping. Het is ook vooral een leuk bouwproject, doordat we een aantal jonge jongens op het project hebben die de installatie van A tot Z kunnen doen. Op 23 oktober jl. was de eerste bewonersbijeenkomst, waarvan de 2e, 3e en 5e verdieping opgesteld was voor de bewoners. We hebben met een aantal bewoners 1-op-1 contact i.v.m. de zeer speciale elektrawensen, waaronder een heel verlichtingsplan. De oplevering van Badhuis Hengelo zal medio april 2022 zijn.”

Heng Badhuis 5 600x400 Heng Badhuis 2 600x400