Duurzaam bouwen als basis voor samenwerking

blog

28 mei '18Duurzaam bouwen en ondernemen is bij Van Dorp niet alleen het gevolg van allerlei opgelegde wetten en regels. Het maakt namelijk al sinds onze oprichting onderdeel uit van onze identiteit. Zo is het principe van rentmeesterschap een belangrijk kompas bij het nemen van onze beslissingen. Rentmeesterschap betekent dat we de wereld in een betere staat willen achterlaten dan waarin we het hebben ontvangen. We zijn er dan ook erg trots op dat we als eerste grote installatiebedrijf de hoogste trede van de CO2-prestatieladder hebben weten te bereiken.

Samenwerking met Technische Unie

Onze manier van werken is niet alleen goed voor mens en milieu, maar het zorgt er ook voor dat bedrijven graag met ons (samen)werken. Een goed voorbeeld hiervan is de Technische Unie, dat er onlangs een artikel over publiceerde. Hierin geven zij aan dat zij graag met ons samenwerken omdat wij net als henzelf goed nadenken over de efficiënte inzet van materialen en producten, het hergebruiken of recyclen van sloopmateriaal en de manier waarop alle producten en grondstoffen worden aan- en afgevoerd. Ook zetten we ons in om bouwplaatsen zo efficiënt mogelijk in te richten. Zo kan er met een goede afstemming tussen aannemers, installateurs, transporteurs en leveranciers een grote afname van het aantal gereden kilometers gerealiseerd worden.

Kitting

Een goed voorbeeld van efficiënt omgaan met logistiek, is de inzet van ‘Kitting’. Kitting betekent dat materialen gegroepeerd verpakt en aangeleverd worden. Feitelijk wordt hierbij per woning of unit een ‘bouwpakket’ aangeleverd. Hierdoor hoeft er niet onnodig heen en weer gereden te worden om ontbrekende materialen op te halen of een overschot terug te brengen. Ook zorgt het voor minder afval.

Lees hier het volledige artikel over de duurzame samenwerking tussen Van Dorp en de Technische Unie >