Van Dorp verstevigt strategische positie met AircoHeat

Nieuwsberichten

6 februari '18Afgelopen december is de overname van de twee bedrijven AircoHeat en Holland Koeling door Van Dorp gerealiseerd. Er worden volop toekomstplannen gemaakt. Met de overname wint Van Dorp veel kennis en kunde op het gebied van koude- en koeltechniek. Tevens verstevigt Van Dorp haar strategische positie in het midden van het land.

Versterkte positie voor Van Dorp

Al 45 jaar lang is AircoHeat een bekende naam op het gebied van het installeren, beheren en onderhouden van klimaatbeheersingsinstallaties. Zij opereren vooral in de particulieren en klein zakelijke markt. De vestiging in Woerden telt momenteel 10 monteurs en 4 medewerkers op kantoor. De komende tijd zal het team worden uitgebreid om de uitvoering te optimaliseren. Interim Vestigingsdirecteur Sam de Braaf vertelt: “Het is onze doelstelling om de koude- en koeltechniekactiviteiten van Van Dorp te versterken. Dat we nu gebruik kunnen maken van de expertise van AircoHeat en Holland Koeling is voor ons een zeer welkome aanvulling. We zijn momenteel druk bezig om te kijken hoe deze bedrijven nu en in de toekomst kunnen samenwerken met onze bestaande specialismen.”

Dezelfde bedrijfscultuur

Sinds de eerste gesprekken met AircoHeat ziet het ernaar uit dat de bedrijfscultuur goed bij die van Van Dorp past. Naar eigen zeggen staat deze no-nonsense organisatie voor kwaliteit en duurzaamheid. Ook zijn de medewerkers goed opgeleid en veelal lange tijd in dienst. Naast de veel gebruikte A-merken als Toshiba en Mitsubishi valt ook Daikin onder de expertise van AircoHeat. In 2017 hebben zij zelfs nog de Daikin Award gewonnen voor het project op de Internationale School van Amsterdam.

Specialisten op het gebied van comfortkoeling

“Er is binnen deze organisatie veel aandacht besteed aan de kennis van de medewerkers. Zo zijn ze echt specialisten op het gebied van comfortkoeling. Ook de EPBD keuringen, die in Nederland verplicht zijn voor grote koelsystemen, worden door deze organisatie zelf uitgevoerd. Dit hoeven we in het vervolg dus niet meer uit te besteden,” aldus Sam. “We zien de toekomst positief tegemoet. Er zullen uiteraard wat uitdagingen zijn bij de integratie. Vooral op het gebied van koeltechniek zal de nodige afstemming nodig zijn met de andere vestigingen van Van Dorp.”

De verwachting is dat de fusie van AircoHeat/Holland Koeling en Van Dorp na het eerste kwartaal voltooid wordt.