Van Dorp opleidingscentrum reikt het eerste officiële certificaat ‘Warmtepompen’ uit

Nieuwsberichten

25 mei '17



Op donderdag 4 mei 2017 heeft het Van Dorp opleidingscentrum zijn eerste officiële Plus module certificaat ‘Warmtepompen’ uitgereikt aan Chris van Dorst, Technisch Beheerder Van Dorp Amersfoort. De afgelopen maanden hebben tien studenten deelgenomen aan de Plus module ‘Warmtepompen’. Alle studenten hebben de module met goed gevolg afgerond en dat is natuurlijk iets om trots op te zijn!

uitreiking certificaat warmtepompen chdo 213x279

Het principe sluit goed aan bij de ondernemingsstrategie van Van Dorp en de ambitie om een duurzaam beleid te voeren

Warmtepompen zijn systemen die op een duurzame manier voor verwarming én warm water zorgen. Het systeem maakt hierbij gebruik van hernieuwbare energie uit de omgeving en het is daarom een energiebesparend alternatief voor bijvoorbeeld de klassieke cv ketel. Niet alleen in bedrijfspanden maar ook in woningen worden dergelijke systemen steeds vaker toegepast. De overheid stimuleert de ambitie om naar volledig duurzame energiebronnen over te stappen. Uiteindelijk moet Nederland één van de duurzaamste landen van Europa worden. Dit lijkt vooralsnog een utopie, maar de installateurs spelen hierin een grote rol omdat zij kennis hebben van duurzame technologieën zoals warmtepompen. Dit sluit naadloos aan op de merkbelofte ‘duurzame totaalinstallateur’, de ondernemingsstrategie van Van Dorp en de ambitie om een duurzaam beleid te voeren.

‘Warmptepompen’ wordt permanent toegevoegd aan het aanbod van de Academie

Inmiddels heeft ook de tweede groep examen gedaan. Groep drie is zojuist van start gegaan. De huidige studenten Servicetechnicus starten in september 2017 met de module warmtepompen. Medewerkers kunnen zich nu aanmelden voor de volgende lichting. En ook voor de toekomst is er goed nieuws: de module wordt permanent toegevoegd aan het aanbod van de Academie.

Het aanbod bestaat straks uit zowel technische modules als sociale modules

Het Opleidingscentrum maakt onderdeel uit van de Van Dorp academie die eind 2016 aansluiting hebben gezocht bij de ondernemingsstrategie van Van Dorp 2017 – 2020. Eén van de pijlers van de Academie is het inrichten van een modulair onderwijssysteem dat aansluit bij de behoeften en wensen van de medewerkers van Van Dorp. Hierdoor ontstaat er een flexibeler systeem waarmee de Academie sneller kan anticiperen op bijvoorbeeld de technologische ontwikkelingen. De Academie zal haar modulaire aanbod verder uitbreiden dat straks uit zowel technische modules (hard skills) als sociale modules (soft skills) bestaat. Denk aan bijvoorbeeld sociale en communicatieve vaardigheden die steeds belangrijker worden. Om het aanbod te presenteren wordt er op dit moment gewerkt aan een catalogus. Alle relevante opleidingsactiviteiten worden hierin beschreven, zodat de medewerker volledig op de hoogte is van wat de Academie voor hem of haar kan betekenen. Kortom, de toekomst ziet er voor de huidige en aanstaande studenten in ieder geval leerzaam uit!

Van Dorp academie

Open vestiging