Zorgalarm

Vergroot de zelfstandigheid en veiligheid

Ouderen die relatief zelfstandig zijn, wonen graag op een prettige en veilige plek. Ze hebben geen intensieve zorg nodig, maar wel zorg die adequaat is. Een zorgalarm in de vorm van een halsalarm of polsalarm geeft vaak al voldoende ondersteuning en is 24 uur per dag beschikbaar.

Personenalarmering

Iemand waarschuwen in geval van nood. Dat is een veilige gedachte. Voelt de cliënt zich onwel worden of is de cliënt gevallen, dan biedt een personenalarm uitkomst. Met één druk op de knop van het personenalarm legt de cliënt direct contact met een eigen contactpersoon of met de meldkamer van de zorginstelling.

Het zorgalarm bestaat traditioneel uit een halsalarm, maar ook een polshorloge behoort tot de mogelijkheden. Het polshorloge is minder opvallend en kan makkelijk gedragen worden.

Verschillende variaties zorgalarmering

Het zorgalarm kan heel simpel zijn; met één druk op de knop een melding maken. Ook kan het zorgalarm in combinatie met spraakverbinding handig zijn, zodat er direct contact tussen de cliënt en de zorgverlener tot stand komt. Varianten met valdetectie behoren ook tot de mogelijkheden.

Actieve en passieve alarmeringen

Alarmeringen kunnen bestaan uit actieve alarmeringen en passieve alarmeringen.

Bij actieve alarmering activeert de cliënt daadwerkelijk een alarm door bijvoorbeeld een knop in te drukken of aan een koord te trekken.

Bij passieve alarmering geeft het “systeem” automatisch een alarm, omdat deze een verandering ziet. Denk hierbij aan wel/geen beweging in een kamer, hard geluid op een kamer of een cliënt die zijn kamer verlaat.

Voor de zorgprofessional geldt hetzelfde; deze kan actief alarmeren (persoonsalarm) via een “extra” knop op de smartphone of een polsdrukknop en kan passief alarmeren bij vallen (man-down) of als er niet binnen een bepaalde tijd een aanwezigheidsmelding is gemaakt.

Meer informatie

Benieuwd welke oplossingen u in uw zorgproces kan toepassen? Neem dan contact met ons op.

Toepassingen Zorgalarm

Ouderenzorg (thuiszorg en woonzorg)

Gehandicaptenzorg

GGZ

Terug naar Zorg

Over Van Dorp

Van Dorp in het kort

Familiebedrijf met 1300 medewerkers

35 jaar ervaring

Uw partner voor de totale technische en facilitaire dienstverlening

Eigen opleidingscentrum

Met 20 vestigingen regionaal aanwezig

Over Van Dorp

Contact

Van Dorp

Wilfred Peters

 

Contactformulier

Vestigingen

Bekijk hier de contactgegevens van uw dichtstbijzijnde vestiging.

Toon overzicht