Doseerinstallaties (SIKB7800)

Maatwerk voor uw doseerinrichting

Van Dorp – KWB is SIKB7800 gecertificeerd om complete opslag- en doseerinstallaties voor chemicaliën te ontwerpen, realiseren en certificeren. Dit doen wij voor onder andere de industrie, waterschappen, drinkwaterbedrijven en zwemgelegenheden. Een dergelijke doseerinstallatie bestaat uit diverse onderdelen, die wij allemaal in eigen beheer produceren.

Vulpunten

Een vulpunt, ook wel lospunt genoemd, maakt deel uit van de opslagstankinstallatie voor vloeibare chemicaliën. Het voorziet in de koppeling tussen de opslagtank en de bulkwagen, waarmee de vloeistof wordt bijgevuld. Om te waarborgen dat er ongewenst chemicaliën gemorst worden, dient het vulpunt voorzien te zijn van een morsbak en benodigde beveiligingen zoals een overvulbeveiliging. Wij voeren dit uit conform SIKB7800. De meest toegepaste aansluitkoppeling is de AKZO-koppeling met rechts- en linksdraaiend schroefdraad. Koppelingen, flenzen, afsluiters, vulkasten en de morsbak zijn uitgevoerd in chemicaliënbestendige kunststoffen.

Doseerpompenkasten

De doseerpompen zuigen de chemie uit de opslagtank en verpompen dit naar doseerpunten. Om ervoor te zorgen dat dit veilig gebeurt, worden de doseerpompen en de diverse appendages in een doseerpompenkast geplaatst. De doseerpompenkast is geheel op maat uit kunststof vervaardigd. Onze doseerpompkasten zijn voorzien van transparante afsluitbare kunststof schuifdeuren en zijn geschikt voor een binnen- of buitenopstelling.

Kunststof leidingwerk

De diverse installatie-onderdelen worden met elkaar verbonden middels kunststof leidingen. Dit kan onder andere door middel van verlijming (PVC) of diverse lasmethodes. Onze monteurs zijn hiervoor DVS gecertificeerd. De leidingen worden na montage op sterkte en dichtheid beproefd.

Meer informatie

Wilt u meer weten over onze doseerinstallaties? Neem dan gerust contact op met onze vestiging in Boxtel.

 

Over Van Dorp

Van Dorp in het kort

Familiebedrijf met 1300 medewerkers

35 jaar ervaring

Uw partner voor de totale technische en facilitaire dienstverlening

Eigen opleidingscentrum

Met 20 vestigingen regionaal aanwezig

Over Van Dorp

Contact

Van Dorp – KWB

Contactformulier

Vestigingen

Bekijk hier de contactgegevens van uw dichtstbijzijnde vestiging.

Toon overzicht