Corona: aanbevelingen technische installaties

Kennis

6 augustus '20De laatste weken is er veel discussie over de mogelijke besmetting door aerosolen. Vanwege gebrek aan bewijs vond het RIVM het niet nodig om aanpassingen aan ventilatiesystemen te adviseren. Maar nu het RIVM vorige week hun eigen ventilatierichtlijn stilzwijgend heeft gewijzigd en toch een aantal voorzorgsmaatregelen adviseert, pleit Techniek Nederland voor meer transparantie.

Omdat wij in de praktijk merken dat veel van onze klanten graag het zekere voor het onzekere nemen, hebben wij een document met technische aanbevelingen opgesteld. Deze is grotendeels gebaseerd op de informatie van de REHVA, de overkoepelende vereniging voor klimaatinstallaties.

Wij vinden het belangrijk om te benadrukken dat wij geen partij willen kiezen of op de stoel van de wetenschap willen zitten. Echter informeren wij u wel graag zo volledig mogelijk. Ook gaat het hier om voorzorgsmaatregelen die geen nadelige effecten kunnen hebben in vergelijking met het niet nemen van deze voorzorgsmaatregelen. Met andere woorden: baat het niet, dan schaadt het niet.

Download onze aanbevelingen

Bent u benieuwd welke voorzorgsmaatregelen u kunt nemen aangaande uw technische installaties? Vul dan hieronder uw gegevens in en download onze Whitepaper. U kunt uiteraard ook altijd contact opnemen met uw contactpersoon of dichtstbijzijnde vestiging.