Bewust Veilig Dag 2023: Toxic Escape

Nieuwsberichten

6 april '23Bewust Bezig = Bewust Veilig

Dit was het motto van de afgelopen Bewust Veilig Dag op woensdag 29 maart 2023. Op deze dag stond de bouw-, techniek-, infra- en onderhoudswereld massaal stil bij veilig en gezond werken (Home – Bewust Veilig). Deze zevende editie van dit initiatief had dit jaar een recordaantal van maar liefst 695 deelnemers en Van Dorp was er daar natuurlijk één van!

Toxic Escape

Veilig werken is essentieel en heeft onze blijvende aandacht. Om het bewustzijn rondom veilig werken extra te prikkelen, zijn wij dit jaar aan de slag gegaan met gevaarlijke stoffen!
Onze medewerkers hebben thuis een interactieve toolbox ontvangen en middels een korte video en bijbehorende opdrachten leerden ze hoe ze deze stoffen veilig kunnen gebruiken. Ze kregen te maken met een heuse Toxic Escape!

Ook opdrachtgevers staan stil bij veiligheid

Veiligheid creëer je met elkaar en voor elkaar. Zo hebben wij samen met onze contractpartner Constructif bij de TU Delft deelgenomen aan rondleidingen op de campus. Hier hebben wij gesproken over werken op hoogte en alle aspecten die hierbij komen kijken, zoals bijvoorbeeld de procedures voor het installeren van speciale hangbruggen.

De Bewust Veilig Dag was weer een groot succes, maar veiligheid moet natuurlijk iedere dag de voornaamste prioriteit zijn!

Zie hieronder voor een impressie van de dag.

Collage Bewust Veilig Dag Maart 2023 600x600