De Baas van Morgen; scholieren nemen het roer over

Nieuwsberichten

26 januari '1825 januari was een bijzondere dag bij Van Dorp in Zoetermeer. Voor één dagJoan met bazen van de dag2 500x600 namen zij het roer over van Algemeen Directeur Joan Remmerswaal. De kinderen deden mee met het project Baas van Morgen; een dag die georganiseerd wordt door non-profitorganisatie JINC.

Tijdens JINC Baas van Morgen ervaren basisschool- en vmboleerlingen, die opgroeien in een omgeving met sociaaleconomische achterstand, hoe het is om de leiding te hebben en doen zij een waardevol contact op voor later.

Hoe zou de wereld eruit zien als techniek niet bestond?

Anouar en Anass (beiden 12 jaar) mochten voor één dag in de stoel zitten van Algemeen Directeur Joan Remmerswaal en hebben van dichtbij mogen ervaren hoe het is om aan het roer te staan van een groot bedrijf.

Anouar en anass500De kinderen werden op hun school ’t Palet in Den Haag persoonlijk opgehaald door de directeur. Hierna reden zij naar het kantoor van Van Dorp in Zoetermeer, waar ze opgewacht werden met limonade en wat lekkers. Na een kort gesprek gingen ze meteen aan de slag want hen wachtte een druk programma. De dag begon met een vergadering met de directeur en een aantal bedrijfsleiders. De directeur had ook een strategische vraag voor hen bedacht: ‘Hoe kunnen we ervoor zorgen dat leerlingen net als jullie het leuk vinden om een technisch beroep te kiezen?’ Hiervoor hadden ze interessante ideeën. Anass “Organiseer een dag met als thema ‘Hoe zou de wereld eruit zien als er geen techniek bestond? Wat zou er gebeuren als we helemaal geen verwarming, airco of straatverlichting hadden?”

Ook Anouar had een leuke oplossing: ”Organiseer een techniekdag met kinderen en verdeel ze over verschillende bazen van Van Dorp. Iedere baas neemt een groepje mee en vertelt iets over techniek. Een beetje hoe wij het vandaag gedaan hebben. De kinderen gaan dan in gesprek met verschillende afdelingen en gaan ook bij een klant langs”

Bedankt voor deze tips jongens, hier gaan wij zeker mee aan de slag!

Baas van de dag

De jongens gingen ook mee op bezoek bij een klant, waar ze een kijkje mochten nemen achter de schermen en ze een uitleg kregen over onze installaties. Bij terugkomst was er een lunch met alle collega’s van Zoetermeer en mocht iedereen kennismaken met de nieuwe directeuren.

Certificaat Anouar Anass 500

De dag werd afgesloten met het uitreiken van het certificaat “Baas van de Dag” en een beloftekaartje, waarmee Van Dorp belooft dat ze in de toekomst Van Dorp mogen benaderen voor een stageplek. Het was een leerzame dag voor zowel de leerlingen als voor Van Dorp. En wie weet zien we Anass en Anouar over een paar jaar als Algemeen Directeur bij Van Dorp.

Over JINC

JINC gelooft dat ieder kind talent heeft. Ook de meer dan 600.000 Nederlandse kinderen die opgroeien in een omgeving met sociaaleconomische achterstand. Daarom strijden zij voor een maatschappij, waarin je achtergrond niet bepalend is voor je toekomst. Een Nederland waarin ieder kind evenveel kansen krijgt. Om dat te bereiken, helpen zij kinderen van 8-16 jaar aan een betere start op de arbeidsmarkt. Het JINC-programma leert hen solliciteren, laat ze kennismaken met verschillende beroepen en helpt ze ontdekken welk werk bij hun mogelijkheden en talent past. Zo

Geeft JINC jaarlijks meer dan 43.000 basisschool- en vmbo-leerlingen uit Amsterdam, Brabant, Den Haag, Flevoland, Kennemerland, Leeuwarden, Rotterdam en Utrecht de kans om te groeien. JINC is een non-profit organisatie en wordt grotendeels gefinancierd door het bedrijfsleven.

Over Van Dorp

Van Dorp is specialist in Technisch Beheer van vastgoed en neemt het hele technische proces uit handen. Van Dorp denkt met de klant mee hoe het pand optimaal te kunnen inzetten en te verduurzamen. In samenwerking met partners verzorgt Van Dorp ook de facilitaire dienstverlening voor klanten.

 

Luchtbehandeling500Van Dorp investeert veel in het eigen personeel en schoolverlaters.

In 2011, hebben wij in samenwerking met het ROC Amersfoort ons eigen opleidingscentrum opgericht. Hier bieden wij praktijkgerichte opleidingen, waarbij studenten behalve een opleiding ook een betaalde baan krijgen aangeboden.

Zoetermeer

Open vestiging