Aircoheat wint Daikin Award

Nieuwsberichten

12 december '17Aircoheat – onlangs overgenomen door Van Dorp – heeft de Daikin Award gewonnen in de categorie ‘comfort’. Deze mooie mijlpijl is behaald dankzij het innovatieve werk bij De Internationale School van Amsterdam.

Over het project

De Internationale School van Amsterdam is een particuliere school in Amstelveen die Engelstalig onderwijs aanbiedt voor de leeftijdsgroepen van 3 tot 19 jaar. De meeste leerlingen zijn kinderen van expats en zijn veelal een ander klimaat gewend. Er moest daarom een oplossing komen op het gebied van verwarming en verkoeling. De bron die reeds aanwezig was, gaf alleen niet voldoende capaciteit om dit voor alle units goed te regelen.

International School of Amsterdam 600x373

Over de techniek

Om te zorgen voor een optimaal klimaat in de diverse units, heeft Aircoheat gekozen voor een tweepijps luchtgekoeld VRV systeem van Daikin. Deze techniek biedt mogelijkheden om binnen een pand op een energiezuinige manier met warmte en koude te ‘spelen’. De “Roundflow” cassettemodellen zorgen voor een optimale luchtstroom en luchtverdeling. Het gevoel van ‘tocht’ wordt hiermee voorkomen. In de kleine ruimtes zijn er “Fully Flat” cassettemodellen geplaatst.

Om de verwarming, koeling en ventilatie voor alle ruimten automatisch te kunnen regelen en het rendement te verhogen, is er gekozen voor de intelligent Touch Manager (iTM) van Daikin dat is aangesloten op het gebouwbeheersysteem. Dankzij het gemak van monteren en de juiste ondersteuning, zijn beide configuraties in slechts 6 weken geplaatst.

Waarom is het werk van Aircoheat zo innovatief?

Een groot gedeelte van de school moest tijdens de zomersluiting worden voorzien van een compleet nieuw klimaatsysteem. Hierbij moest rekening gehouden worden met ventilatie, verwarming, bestaande koeling en verschillende clusters. Door de grootte van de school zijn er diverse clusters die op andere tijden beginnen en stoppen, maar ook die een apart systeem hebben. Door de verschillende zijdes, daken en verdiepingen, heeft iedere cluster zijn eigen klimaat.

Met het nieuwe systeem is er voor gezorgd dat ieder cluster zijn eigen temperatuur kan regelen. Zo is er gekozen voor vloerthermostaten, waardoor er vloer- en ruimtesensoren zijn. Dit betekent dat wanneer er geen leraren of leerlingen aanwezig zijn, het systeem automatisch wordt afgesloten. Ook is er rekening gehouden met kinderen die stil zitten in de schoolbanken in ruimtes met een hoog plafond, zodat ook zij een comfortabele temperatuur ervaren.

Samenwerking Daikin en Aircoheat

Aircoheat B.V. heeft gekozen voor Daikin, omdat zij dankzij hun goede communicatie, complete voorbereiding en heldere advies ervoor konden zorgen dat het systeem in zeer korte tijd gemakkelijk ons worden geplaatst. Bovendien zet Daikin zicht net als Aircoheat en Van Dorp zich in voor een aangenaam, duurzaam en gezond binnenklimaat.

Projectvideo