Is uw kantoor al klaar voor een Energielabel?

blog

30 juli '18In het Energieakkoord is afgesproken dat de gebouwde omgeving in 2050 energieneutraal moet zijn. Om dit te realiseren, zijn er twee tussenstappen afgesproken. In 2030 hebben alle kantoren tenminste Energielabel A en in 2023 moeten alle kantoren groter dan 100 m2 over een energielabel C beschikken.

De wetgeving verplicht gebouwbeheerders, eigenaren en verhuurders om de komende jaren aan de slag te gaan om hun kantoorgebouw te verduurzamen. Wie niet voldoet, mag straks het kantoorpand niet langer meer verhuren of gebruiken. Onlangs verscheen er een artikel in het Algemeen Dagblad waarin zelfs gesteld wordt dat in 2023 duizenden bedrijven uit hun kantoor kunnen worden gezet omdat hun pand niet energiezuinig genoeg is.

Transitie naar energielabel C relatief eenvoudig

Er is gelukkig ook goed nieuws, want veel kantoren met een label D, E of F kunnen zonder grote bouwkundige aanpassingen relatief eenvoudig worden aangepast naar energielabel C. Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van ledverlichting, dubbel glas of warmtepompen.

Van Dorp, uw energie-adviseur

Van Dorp neemt verantwoordelijkheid voor het ontwerp, de installatie en het beheer van de gebouwinstallaties. Dit stelt ons in staat om voor onze klanten een conventioneel concept af te zetten tegen een bepaald duurzaam concept. We maken zo niet alleen de kosten inzichtelijk, maar ook de beoogde besparing en de terugverdientijd. Daarnaast zijn wij op de hoogte van de diverse mogelijkheden tot subsidies, zodat investeringen voor bedrijven minder ‘pijn’ doen of zelfs geld op kunnen opleveren. Tevens zijn wij gecertificeerd om het energielabel af te melden.

Meer informatie

Bent u benieuwd hoe u uw gebouw kunt verduurzamen zodat het voldoet aan de criteria voor Label C (of A), maar waarbij ook rekening wordt gehouden met uw gebruikersdoelstellingen? Bekijk dan ons stappenplan Energielabel of neem direct contact op met onze Energiespecialisten via (088) 250 10 00 of infoenergie@vandorp.eu.