Zwembadinstallatie

Integrale, duurzame oplossingen

Bent u op zoek naar een betrouwbare partij die alle zaken rondom zwembadinstallatie voor u kan regelen? Heeft u interesse in duurzame technieken om de exploitatiekosten van uw zwembad te verlagen en het comfort voor uw bezoekers te verhogen? Van Dorp Zwembadtechniek is uw partner! Lees hier hoe wij onze multidisciplinaire kennis inzetten voor een integrale oplossing voor uw zwembad.

Inhoudsopgave

Van Dorps duurzame zwembadconcepten

De afgelopen jaren is Van Dorp Zwembadtechniek uitgegroeid tot een autoriteit op het vlak van duurzame zwembaden. Dit komt doordat onze expertise niet ligt bij één aspect van de zwembadtechniek, maar bij integrale oplossingen over de gehele breedte van zwembadinstallatie.

Benieuwd hoe wij onze multidisciplinaire aanpak kunnen inzetten voor uw zwembad? Lees hieronder meer over ons stappenplan bij gasloze en gasarme zwembadconcepten. Ook gaan we dieper in op de rol van duurzame elektrotechniek als onderdeel van een integrale oplossing.

Stapsgewijs overstappen naar een gasloos of gasarm zwembad

Dankzij de integrale aanpak van Van Dorp Zwembadtechniek kunnen zwembadeigenaren stapsgewijs overgaan op een gasloos of gasarm zwembadconcept. In veel gevallen is het dan logisch om de stappen van de trias energetica te volgen. De eerste stap is het beperken van de energievraag, bijvoorbeeld door beter te isoleren.

Vervolgens kijkt Van Dorp welke duurzame bronnen de energievraag kunnen opvangen. Hierbij kunt u denken aan het plaatsen van zonnepanelen of een warmtepomp. Is het gebruik van fossiele brandstoffen na deze aanpassing toch nog onvermijdelijk? Dan kijken we bij de laatste stap hoe we deze zo efficiënt mogelijk kunnen gebruiken.

Dit alomvattende verduurzamingsplan vereist expertise op tal van gebieden. Gelukkig heeft Van Dorp Zwembadtechniek voor ieder aspect van duurzame zwembadinstallatie specialisten in huis, waardoor wij dé multidisciplinaire partner zijn om over te stappen naar een gasloos of gasarm zwembad.

Duurzame elektrotechniek als onderdeel van integrale oplossing

Van Dorp Zwembadtechniek verzorgt tijdens de verduurzaming van uw zwembad de installatie van al uw systemen. Daaronder valt ook de installatie van duurzame elektrotechnieken. Dit is een zeer breed onderwerp binnen de zwembadinstallatie, maar de expertise van Van Dorp is minstens net zo breed.

Bij duurzame elektrotechniek voor zwembaden kunt u denken aan de opwekking van hernieuwbare energie, bijvoorbeeld door de inzet van zonnepanelen. Dat is essentieel om aan de energievraag van onder andere warmtepompen te voldoen. Ook energiezuinige zwembadverlichting (led), brandmeldinstallaties, beveiligingsinstallaties of noodverlichting behoren tot ons specialisme.

Doordat Van Dorp Zwembadtechniek altijd integrale oplossingen aandraagt, denken we standaard mee over de beste elektrotechnische opties op het vlak van duurzaamheid én in relatie tot de andere installaties van uw zwembad. Uiteraard houden we daarbij rekening met de kosten voor u als zwembadeigenaar en met het comfort van de bezoekers.

Meer weten over duurzame zwembadinstallaties? Neem contact met ons op! 

VanDorp linkedin liggend zonder logo

Klimaatbeheersing

Klimaatbeheersing is één van de vele domeinen die Van Dorp Zwembadtechniek integraal beheerst. Afhankelijk van de klantvraag kijken we welk klimaatconcept aansluit bij uw behoeften. Daarbij komt onze multidisciplinaire expertise goed van pas.

Benieuwd hoe Van Dorp Zwembadtechniek de klimaatbeheersing van uw zwembad kan regelen? Hieronder leggen we uit hoe we omgaan met belangrijke installaties zoals cv-ketels, warmtepompen, luchtbehandeling en ventilatie. Deze onderwerpen zijn bij ons altijd onderdeel van een integraal installatie- of onderhoudspakket.

Minder afhankelijk worden van gas en cv-ketels in uw zwembad?

Vandaag de dag gebruiken nog veel recreatiebaden en gemeentelijke zwembaden cv-ketels voor verwarming. Bij Van Dorp Zwembadtechniek zien we onder invloed van milieudoelstellingen en stijgende energiekosten een verschuiving naar duurzamere warmteopwekking (bijvoorbeeld warmtepompen en wtw-systemen), maar we begrijpen dat deze stap niet voor ieder zwembad direct mogelijk is en dat een gefaseerde aanpak wenselijk is.

Afhankelijk van de opdracht kan Van Dorp Zwembadtechniek diverse oplossingen aandragen voor efficiënte en effectieve warmteopwekking. Eén van die oplossingen is een combinatie van cv-ketels en warmtepompen. Bent u geïnteresseerd in de mogelijkheden om over te stappen naar duurzame, energiebesparende warmteopwekking? Lees dan verder over onze oplossingen met warmtepompen.

Gasloos of gasarm verwarmen met een duurzame warmtepomp

Een warmtepomp staat vaak centraal bij duurzame warmteopwekking in gemeentelijke zwembaden of recreatiebaden. In de gasloze zwembadconcepten die Van Dorp Zwembadtechniek de afgelopen jaren heeft opgeleverd, waren warmtepompen onmisbaar om het gasverbruik omlaag te brengen of zelfs tot nul te reduceren.

Aangezien een warmtepomp veel elektriciteit vraagt, plaatst Van Dorp Zwembadtechniek vaak zonnepanelen om de energievraag duurzaam op te vangen. Bovendien is een warmtepompinstallatie uitstekend te combineren met andere duurzame systemen, zoals wtw-installaties (warmteterugwinning) en zonnecollectoren.

Benieuwd hoe de toepassing van een warmtepomp in uw zwembad uit kan pakken? Bekijk dan eens ons werk voor het Inge de Bruijn Zwembad in Barendrecht of het Biljoenbad in Velp. In deze cases is goed te zien hoe warmtepompen in publieke zwembaden ingezet kunnen worden om te besparen op energiekosten en gasverbruik.

Luchtbehandeling en ventilatie in zwembaden

Bij de keuze voor een luchtbehandelings- en ventilatiesysteem is het essentieel om rekening te houden met de warmteopwekkingsinstallatie. De interactie tussen deze systemen beïnvloedt zowel de temperatuur als de afzuiging van onaangename geuren en gassen, wat essentieel is voor het comfort en de veiligheid van zwembadbezoekers.

Dankzij Van Dorps multidisciplinaire aanpak weten wij in ieder zwembad de beste combinatie tussen ventilatie-, luchtbehandelings- en verwarmingstechniek te vinden. Dankzij onze integrale benadering ontwerpen, installeren en beheren wij klimaatconcepten die aansluiten op uw duurzaamheidsdoelstellingen en uw wensen ten aanzien van comfort, gezondheid en veiligheid.

Benieuwd hoe wij de klimaatbeheersing van uw zwembad integraal kunnen aanpakken? Neem contact met ons op!

Efficiënte waterbehandelingsinstallaties voor schoon zwembadwater

De waterbehandeling van zwembaden is een buitengewoon complex systeem waarin vele technieken gecombineerd worden. Een multidisciplinaire partner zoals Van Dorp Zwembadtechniek is essentieel om een integrale oplossing vorm te geven die het gebruik van chemicaliën tot een minimum beperkt en bovendien water en energie bespaart. Lees hieronder hoe wij omgaan met onder andere zwembadpompen, filters en chemicaliën als onderdeel van de algehele techniek in uw zwembad.

Waterbehandelingsinstallaties integraal geregeld

Een goed werkende waterbehandelingsinstallatie vereist een slimme samenwerking tussen diverse installaties. Denk aan UV-installaties, badwatermonitoringsystemen, zoutelektrolyse-installaties, pompen en zwembadfilters. Daarnaast moet rekening gehouden worden met leidingwerk waarvoor diverse materialen, zoals PVC, PP of HDPE, en verschillende verbindingstechnieken (verlijmen of lassen) mogelijk zijn.

Welke systemen gaan het beste samen? Welke keuzen pakken het beste uit voor uw situatie? Dankzij onze alomvattende expertise in de zwembadtechniek kunnen wij een passende oplossing realiseren voor uw zwembad. Bovendien brengen we alle technieken desgewenst samen in geavanceerde web-based meet- en regeltechniek, waardoor u het onderhoud en de monitoring van uw zwembadinstallaties efficiënter kunt regelen.

Waterbehandeling zonder verspilling

Als multidisciplinaire partner houdt Van Dorp Zwembadtechniek kansen voor water- en energiebesparing altijd in de gaten. Als wij mogelijkheden zien om bijvoorbeeld de hoeveelheden afvalwater of spoelwater te beperken, dan spelen wij daarop in. Ook denken we graag mee over verstandig gebruik van chemicaliën.

Bij iedere opdracht zijn uw wensen en doelen leidend, waarna wij onze brede expertise inzetten voor een passende, integrale oplossing. Als u kiest voor Van Dorp Zwembadtechniek kunt u rekenen op een excellent waterbehandelingssysteem dat schoon, comfortabel zwemwater oplevert voor de bezoeker en lagere exploitatiekosten voor u als zwembadeigenaar.

Meer weten over de waterbehandelingsinstallaties van Van Dorp Zwembadtechniek? Neem contact met ons op!

Zwembadinstallatie door Van Dorp

Bent u benieuwd in welke vorm wij onze multidisciplinaire expertise voor uw zwembad kunnen inzetten? De succesvolle exploitatie van een zwembad begint bij een zo efficiënt mogelijk zwembadconcept met een goed onderhoudsplan. Van Dorp Zwembadtechniek helpt u graag met een integraal zwembadadvies bij nieuwbouw, renovatie of verduurzaming, inclusief onderhoud met een meerjarenonderhoudsplan  (MJOP). Hieronder leest u hoe we deze diensten integraal aanpakken.

Integraal zwembadadvies voor nieuwbouw, renovatie of verduurzaming

Van Dorp Zwembadtechniek beheerst alle disciplines die relevant zijn voor de nieuwbouw, de renovatie, het beheer of de verduurzaming van zwembaden. Denk aan werktuigbouwkundige installaties, elektra, meet- en regeltechniek, klimaatbeheersing, waterbehandeling, waterattracties, wellness en meer. Dit is een groot voordeel voor iedere zwembadbeheerder die geïnteresseerd is in een integraal zwembadadvies.

Dankzij onze brede expertise overzien we hoe keuzes op installatieniveau elkaar beïnvloeden en we doen aanbevelingen die aansluiten op uw doelen en wensen. Het resultaat is een zwembadadvies op maat waarmee u de ambities voor uw zwembad waar kan maken.

MJOP voor een goed onderhouden, duurzaam zwembad

Van Dorp Zwembadtechniek is door jarenlange ervaring in ieder aspect van de zwembadtechniek uw aanspreekpunt voor een meerjarenonderhoudsplan (MJOP). Van inventarisatie tot advies en uitvoering; wij stellen een volledig plan op dat we vervolgens ook kunnen uitvoeren. Door deze integrale aanpak wordt u volledig ontzorgd!

Zwembadexploitatie efficiënt geregeld door Van Dorp Zwembadtechniek

Tijdens de exploitatie van een zwembad hebben zwembadeigenaren er baat bij om zoveel mogelijk werkzaamheden bij één partner uit te besteden. Daarom is Van Dorp Zwembadtechniek de ideale partner voor ieder zwembad. Wij kunnen namelijk ieder vraagstuk opvangen.

Wij kunnen bijvoorbeeld het onderhoud, het gebouwbeheer en de installatie van nieuwe systemen op ons nemen. Daarnaast denken we graag mee over kansen voor verduurzaming. Zo zorgt Van Dorp Zwembadtechniek ervoor dat uw zwembad goed blijft functioneren en blijft voldoen aan de wet- en regelgeving.

Geïnteresseerd in een advies of plan voor uw zwembad? Neem contact met ons op!

Over Van Dorp

Van Dorp in het kort

Familiebedrijf met 1300 medewerkers

35 jaar ervaring

Uw partner voor de totale technische en facilitaire dienstverlening

Eigen opleidingscentrum

Met 20 vestigingen regionaal aanwezig

Over Van Dorp

Contact

Wilt u meer weten over onze zwembaden en andere wellness- en waterinstallaties? Neem vrijblijvend contact met ons op voor een advies op maat.

Contactformulier

Vestigingen

Bekijk hier de contactgegevens van uw dichtstbijzijnde vestiging.

Toon overzicht