Primeur voor Van Dorp en MARIN: unieke verdelertechniek draagt bij aan duurzame scheepvaart

Referentie

28 juni '23MARIN is een toonaangevend instituut voor maritiem onderzoek met een wereldwijde erkenning. Hun missie, ‘Better Ships, Blue Oceans’, richt zich op het bevorderen van schone, slimme en veilige scheepvaart en het duurzaam gebruik van de zee. Als onafhankelijke kennispartner werken ze samen met de maritieme sector, overheid en maatschappij.

Innovatieve verdelertechniek voor maritiem onderzoek

Een innovatief project van Van Dorp en MARIN heeft zich gericht op het verbeteren van de scheepvaart door middel van duurzame energie. Hierbij wordt energie van diverse bronnen, waaronder fuel cells, accu’s en generatoren, gebruikt om het schip te laten varen. Om dit te realiseren heeft Van Dorp een unieke verdeelkast op gelijkspanning ontwikkeld die de opgewekte stroom samenvoegt, beveiligt en verdeelt. Een primeur, want deze verdelertechniek is in Nederland nog nooit op deze manier toegepast.

Referentievideo

In de onderstaande referentievideo vertellen Bert-Jan Sustronk (Specialist Marine Electrical Systems) en Nigel Gijsbers (Afdelingshoofd Verdelertechniek) uitgebreid over het innovatieve project en de samenwerking tussen Van Dorp en MARIN.

Ontdek meer over verdelertechniek en neem contact op

Benieuwd naar de mogelijkheden van verdelertechniek in uw bedrijfsprocessen? Bezoek onze vestigingspagina voor onze contactgegevens en neem gerust contact op.

Nigel Gijsbers

Van Dorp Venlo

gijsbers@vandorp.eu Open vestiging