Werkbezoek van Provincie Utrecht en Techniek Nederland aan Van Dorp in Nieuwegein

Nieuwsberichten

16 november '21Vrijdag 12 november heeft de Provincie Utrecht en Techniek Nederland een werkbezoek afgelegd aan Van Dorp. De centrale thema’s die werden besproken waren:

  • Arbeidsmarktkrapte, circulariteit en duurzaamheid
  • Wat kan de Provincie en Techniek Nederland bijdragen om onze doelen te halen?
  • Versterken samenwerking onderwijs, provincie en bedrijfsleven

Het werkbezoek begon met een rondleiding door ons praktijkcentrum. Daarna heeft Van Dorp een presentatie gehouden over de visie op het onderwijs en de Academie. Er werd ingezoomd op het belang van creatieve concepten zoals City Solutions. Onze collega Tobias Nolles (Servicetechnicus) ging hierover in gesprek met de gasten en vertelde hoe wij iets kunnen betekenen voor de maatschappij en zo min mogelijk milieubelastend te zijn. Robert Strijk, Gedeputeerde in de Provincie Utrecht voor Financiën & Organisatie, Economie & Europa en Doekle Terpstra, voorzitter van Techniek Nederland, waren erg enthousiast over dit concept.

Rondetafelgesprek

Na de presentatie werd er verder gesproken tijdens een rondetafelgesprek. Onder het genot van een lekker hapje en drankje gingen de gasten in gesprek met onze Energieadviseur Jef van Gestel over duurzaamheid. Daarnaast werd er ook uitgebreid gesproken over de uitdagingen waar Van Dorp tegenaan loopt. Zo vertelden onze collega’s Mike van Beek, Peter van Doesburg en Tim Metselaar over het versterken van het technisch vakmanschap en de arbeidsmarktkrapte.

Het was een geslaagde dag!

Werkbezoek 600x450