Van Dorp sponsort de waterstofauto van het Eco-Runner team!

Nieuwsberichten

22 maart '24Elk jaar bundelt een fris team van getalenteerde TU Delft studenten hun krachten om een waterstofauto te ontwikkelen. Dit jaar heeft Eco-Runner als doel om een wereldrecord te rijden op de openbare weg. Dit betekent dat de Eco-Runner XIV een afstand van 2056km moet afleggen op één tank waterstof, dit alles op de route van de Elfstedentocht.

Bij Van Dorp zijn we sterk verbonden met de TU Delft. Vanuit onze locatie op de campus in Delft verzorgen we het technisch beheer en onderhoud van diverse installaties binnen de universiteit en zijn we actief betrokken bij het openlucht-laboratorium The Green Village. Bovendien omarmen we technische innovatie en verduurzaming en zien wij net als het studententeam veel potentie in waterstof als energiedrager. We zijn er trots op dat we kunnen bijdragen aan zo’n innovatief project.

Waar het behalen van een wereldrecord een hele mooie uitdaging vormt, is het uiteindelijke doel van de studenten ‘AccelerateTheFuture’, oftewel het versnellen van de toekomst. Zo verkent het Eco-Runner project de kansen die waterstof biedt en verlegt de grenzen van efficiëntie en duurzaamheid binnen het verkeer van de toekomst. Een doel dat perfect aansluit bij onze eigen visie in een wereld ‘VoorMorgen‘.

Wist je trouwens dat je de Eco-Runner XIV dus op straat tegen zou kunnen komen? Je zou het niet verwachten, maar doordat de auto dit jaar gekeurd gaat worden door de RDW, voldoet de waterstofauto aan alle criteria om de auto geschikt te maken voor het stadsleven. Zo heeft het bijvoorbeeld verlichting, een kenteken, ruitenwisser en zijspiegels.

Afbeelding2 600x33820240308 103359395 iOS 600x485