Van Dorp sleutel tot verduurzaming zwembad gemeente Losser

Nieuwsberichten

26 maart '24Een mooie stap voor Van Dorp Deventer. De vestiging gaat de verduurzaming van zwembad Brilmansdennen in de gemeente Losser verzorgen. Regiodirecteur Jan Wilms (Van Dorp) tekende samen met wethouder Jan Engels voor de overeenkomst.

Het plan is om een zo goed als gasvrij en energieneutraal gebouw te creëren. Dit gebeurt onder andere door warmtepompen te installeren en de techniek aquathermie te gebruiken. Aquathermie zal in dit geval gebruik maken van de restwarmte uit gezuiverd rioolwater voor de verwarming van het zwembad. “Technische uitdagingen, zoals benutten van restwarmte dat uit afvalwater stroomt, zijn de opdrachten waar onze medewerkers warm voor lopen”, zegt regiodirecteur Jan Wilms enthousiast.

Eind dit jaar wordt de oplevering van de eerste werkzaamheden verwacht. “Als Van Dorp zijn we er trots op om als installateur voor de gemeente Losser zo een belangrijke rol te mogen spelen in de verduurzaming van hun zwembad”, stelt Jan Wilms. “De gemeente laat met deze investering zien voorop te willen lopen met de noodzakelijke verdere verduurzaming van Nederland en wij helpen hen daar graag bij!”

Jan Wilms overeenkomst Zwembad Brilmansdennen e1711445922230 600x267

Regiodirecteur Jan Wilms en wethouder Jan Engels beklinken de samenwerking Zwembad Brilmansdennen