Referentie: duurzame zwembadinstallatie bij Marveld Recreatie

Referentie

5 mei '21Vlakbij de grens tussen Nederland en Duitsland vinden we het recreatiepark Marveld Recreatie (Groenlo). In dit prachtige, groene gebied vinden bezoekers de mogelijkheid bij Marveld Recreatie tot echte ontspanning te komen. In samenwerking met Van Dorp is een deel van de zwembadinstallatie onder handen genomen. Een project waarbij duurzame samenwerking tot een prachtige uitkomst heeft geleid.

Glijbaan, wildwaterbaan en compacte zwembadinstallatie

Marveld Recreatie had al de beschikking over een mooi zwembad, maar heeft dat dit jaar in samenwerking met Van Dorp uitgebreid met een glijbaan en een wildwaterbaan. Van Dorp heeft hier de gehele waterbehandeling voor mogen verzorgen. Ontzorging en continuering zijn de voornaamste redenen waarom Marveld Recreatie voor Van Dorp heeft gekozen. Een efficiënt en compact ingerichte techniekruimte is daarbij onze trots van de locatie geworden.

Duurzaam: waterhergebruik en minimaal warmteverlies dankzij watergekoelde pompen

Watergekoelde pompen zijn het pronkstuk van de technische ruimte. De warmte die de pompen opwekken worden duurzaam teruggevoerd naar het zwembad. Daarnaast wordt water nooit verspild bij Marveld Recreatie. Door het circulaire systeem wordt water hergebruikt om toiletten door te spoelen. Voor het leidingwerk is gekozen voor PE leidingwerk in plaats van het minder duurzame PVC.

De moderne en duurzame keuzes die zijn gemaakt in dit project in combinatie met de professionele, aanvullende samenwerking met Marveld Recreatie maakt we dat dit project met veel plezier hebben voltooid.

 

Meer informatie

Wilt u meer informatie over dit project of heeft u zelf behoefte aan advies? Neem dan gerust contact met ons op voor meer informatie.