Energielabel A voor Kantoorgebouw Zuidpoort Rotterdam

7 oktober '19Kantoorgebouw Zuidpoort is gelegen in Rotterdam-Zuid, op steenworp afstand van De Kuip en het nabijgelegen uitgaansplein. Het gebouw bestaat uit 12 bouwlagen en biedt een fraai uitzicht over De Maas en vele andere highlights van de stad.

Van Energielabel F naar Energielabel A

Van Dorp verzorgt al een aantal jaar naar tevredenheid het technisch beheer en onderhoud van diverse installaties. Dit was ook de reden dat de eigenaar ons inschakelde toen hij behoefte had aan advies over de verduurzaming voor het in 2023 verplichte Energielabel C. Doordat het in 1989 gebouwde kantoorgebouw nog over veel verouderde installaties beschikte, was er op dat moment nog sprake van een Energielabel F.

Van Dorp heeft alle installaties in kaart gebracht en gekeken waar er verbeteringen mogelijk waren. Uiteindelijk heeft dit geresulteerd in het advies om niet voor het Energielabel C, maar voor het hogere Energielabel A te gaan. Dit hebben we gerealiseerd door het plaatsen van een warmtepomp, het vervangen van cv-ketels, het aanbrengen van led-verlichting, het aanpassen van de regelinstallatie en het uitvoeren van diverse kleine werkzaamheden. Zuidpoort is hiermee helemaal klaar voor de toekomst.

Reactie onze opdrachtgever

Bent u benieuwd hoe onze opdrachtgever onze dienstverlening rondom het energielabel heeft ervaren? Bekijk dan hieronder onze referentievideo.

Meer informatie en publicaties over energiebesparing

Wilt u meer weten over Energiebesparing? Bekijk dan hieronder onze publicaties over dit onderwerp. U kunt  natuurlijk ook altijd rechtstreeks contact opnemen met één van onze Energiespecialisten via 088 – 250 10 00.

Whitepaper Energie

Is uw kantoor al klaar voor een Energielabel?

Stappenplan Energielabel aanvragen

Stephan Leveling

Adviseur Energie

leveling@vandorp.eu (088) 250 10 00 Open vestiging