Stappenplan Energielabel C aanvragen

blog

9 augustus '18Het zal u niet ontgaan zijn; in 2023 moeten alle kantoren groter dan 100m2 voorzien zijn van het energielabel C. Wie niet voldoet, riskeert hoge boetes of kan zelfs uit het bedrijfspand worden gezet, aldus minister Ollongren. Maar hoe weet u nu of uw gebouw voldoet of welke maatregelen er nodig zijn om dit te regelen? Met onderstaand stappenplan helpen wij u graag op weg. Komt u er niet uit of heeft u hulp nodig met de transitie naar het energielabel? Neem dan gerust contact op met onze gecertificeerde energiespecialisten.

Stap 1: Inventarisatie huidig energielabel

Heeft u geen idee welk energielabel er op uw kantoor van toepassing is? Dan kunt dit heel eenvoudig opvragen via https://www.ep-online.nl.

Controleren energielabel

Stap 2: Verken maatregelen voor energielabel C, B of A

Heeft uw gebouw een energielabel D, E, F of G? Dan is het raadzaam om een energieadviseur in te schakelen om te bekijken welke maatregelen er nodig zijn om tot het energielabel C (of hoger) te komen. Hierbij zal hij ook bekijken of er nog andere maatregelen nodig zijn die bijvoorbeeld voortvloeien vanuit andere bepalingen zoals het Activiteitenbesluit, de EPBD of EED. Uiteraard vormen ook uw eigen gebruikersdoelstellingen het uitgangspunt bij het advies.

Stap 3: Subsidieaanvraag energiebesparing

Wie energie bespaart, heeft soms recht op subsidie. Onze adviseurs zullen altijd voor u onderzoeken voor welke subsidies u in aanmerking komt. Ook helpen zij met de subsidieaanvraag. Voorbeelden van subsidies zijn: Energie-investeringsaftrek (EIA), Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) en Stimulering Duurzame Energieproductie (SDE+).

Stap 4: Voer energiemaatregelen uit

Het lijkt misschien een open deur, maar voor het verkrijgen van een Energielabel is een goed plan alleen niet genoeg. De werkzaamheden dienen namelijk ook uitgevoerd te zijn voor de aangegeven peildatum (2023 voor Energielabel C en 2030 voor Energielabel A). Onze energieadviseurs maken graag een offerte voor de uitvoering en het beheer en onderhoud van uw energiemaatregelen.

Stap 5: Laat het Energielabel opstellen

Zodra de energiemaatregelen zijn uitgevoerd, dient er een inspectie plaats te vinden en kan het Energielabel worden afgemeld. Ook deze laatste stap kunnen wij in-huis voor u verzorgen. Onze energieadviseurs zijn gecertificeerd voor deze Energielabel-afgifte.

Energielabel A, B en C

Meer informatie Energielabel

Bent u benieuwd hoe u uw gebouw kunt verduurzamen zodat het voldoet aan de geldende wet- en regelgeving omtrent Energielabel C of hoger? Neem dan contact op met onze specialisten via tel. (010) – 483 06 00 of via onderstaand contactformulier.