Van Dorp realiseert bGrid bij Behandelcentrum Voorburg

Nieuwsberichten

26 oktober '21Binnen Van Dorp besteden we veel aandacht aan het welzijn van onze medewerkers. Een fijn en efficiënt werkklimaat is hetgeen waar we altijd naar streven binnen onze vestigingen, maar ook bij onze klanten. En als techniek zoals bGrid daarbij kan helpen, dan gaan we daarvoor.

bGrid: een duurzame totaaloplossing voor gebouwbeheer

bGrid is een nieuwe ontwikkeling waar gebruik gemaakt wordt van multisensoren. Een duurzame totaaloplossing voor gebouwbeheer waarmee gebruikers snel vergaderzalen kunnen boeken, vrije flexplekken kunnen vinden, gebouwprestaties worden bijgehouden (en kunnen worden verbeterd), CO2 footprint kan worden gemonitord en smart parking kan worden ingebouwd. En dit is allemaal draadloos. Ruimte en kosten voor bekabeling behoort tot het verleden.

 

1st post illust 2Priva/bGrid: “bGrid maakt medewerkers productiever en blijer. Daarnaast kunt u met dit systeem flink besparen op energie- en schoonmaakkosten. In de praktijk verdient deze investering zich binnen een jaar terug. Dit geldt niet alleen voor de high-end kantorensector, maar ook voor ziekenhuizen en overheidsgebouwen is bGrid een slimme investering. Zo kan voor de preventie van legionellabesmetting in een ziekenhuis het gebruik van waterleidingen worden gemeten. En in een overheidsgebouw kunnen mensen sneller een parkeerplek en flexplek vinden. Dat bespaart een hoop tijd en ergernis.

 

bGrid is één systeem met alle functionaliteiten voor een optimale werkomgeving. Van Dorp is één van de weinige installateurs in Nederland die ervaring hebben met de realisatie van dit systeem.

Meer weten over bGrid? Bekijk de volgende video (engels): Priva and bGrid (English) – YouTube

 

Behandelcentrum Voorburg: all electric smartbuilding met o.a. bGrid

Van Dorp projecten heeft de W-installaties gerealiseerd bij Behandelcentrum Voorburg, een all electric smartbuilding, met bGrid en een Hybride VRF systeem.

Naast spreek- en onderzoekskamers en zelfstandige behandelruimtes voor een groot aantal algemene specialisme is er ook bloedafnamepunten, röntgenfaciliteiten en een IVF-centrum (incl. laboratorium) gerealiseerd. Op de begane grond is het multidisciplinaire Fertiliteitscentrum Voorburg gehuisvest. Het Fertiliteitscentrum levert hoogwaardige zorg bij het onderzoek en de behandeling van onvruchtbaarheid. De laboratoriumomgeving van het centrum is gebouwd volgens de richtlijnen van een cleanroom (GMP-klasse D), een steriele werkomgeving met een optimale luchttechniek.

Het gebouw is recent bouwkundig opgeleverd en naar verwachting opent Reinier de Graaf het nieuwe behandelcentrum Voorburg in februari 2022.

Wij danken onze partners voor de samenwerking:  Deerns, Schoonderbeek, Duprie, EGM architecten, StevensvanDijck, Nobel Management, PRIVA.