Van Dorp Doet-Dag: Dorpsgenoten in actie!

Nieuwsberichten

11 april '23NL Doet als inspiratie

Op zaterdag 11 maart 2023 heeft de Van Dorp Doet-dag plaatsgevonden en hebben we landelijk ons steentje bijgedragen aan de gemeenschappen waarin we werken en wonen. Aansluitend op het landelijke NL Doet, een initiatief van het Oranje Fonds (NL Doet), organiseert Van Dorp deze dag met ondersteuning van de Van Dorp foundation (Van Dorp foundation) Deze editie was een groot succes en op allerlei unieke en hartverwarmende manieren, hebben we een verschil kunnen maken voor vele mensen!

Een kleine greep uit de vele acties

Op de Van Dorp Doet-dag zetten onze medewerkers zich vrijwillig in voor de medemens. Met veel trots kunnen we melden dat alle 22 vestigingen lokaal een goed doel hebben omarmd.

Vestiging Rotterdam bijvoorbeeld, heeft zich ingezet voor Stichting Jarige Job (Stichting Jarige Job). De stichting helpt kinderen uit gezinnen met minder budget door het geven van een verjaardagsbox, zodat zij alle benodigdheden hebben om hun verjaardag te kunnen vieren. De Rotterdamse Dorpsgenoten hebben in de zogeheten Verjaardagswinkel van de stichting, geholpen met het inkorten van de huisjes zodat er meer productie gedraaid kan worden en er dus meer jarige kinderen bediend kunnen worden!

De collega’s in Heerenveen hebben de handen uit de mouwen gestoken voor Aanloophuis Oer De Brêge (Aanloophuis Oer De Brêge). Deze ontmoetingsplaats verwelkomt mensen die in geestelijke- en maatschappelijke nood verkeren. Zij hebben moeite om hun weg te vinden in de maatschappij en zijn daardoor eenzaam. Dit huis ontvangt deze mensen met open armen en biedt een veilige omgeving voor prettige, sociale interacties. De Dorpsgenoten van Heerenveen hebben deze ontmoetingsplaats nóg aangenamer gemaakt, door de oude ventilatie-installatie te demonteren en een nieuw installatiesysteem te monteren. Op deze manier is de algehele atmosfeer verbeterd en wordt er tegelijkertijd op de energiekosten bespaard!

Tot slot, heeft Stichting Prakkie (Prakkie Hoofddorp) hulp gehad van onze collega’s in Amsterdam. Stichting Prakkie verstrekt pakketten met levensmiddelen aan mensen die onverhoopt in een benarde, financiële situatie zijn beland maar door omstandigheden geen gebruik kunnen maken van de Voedselbank. De distributie van deze pakketten gebeurt momenteel vanuit een partytent die niet bestendig is tegen alle mogelijke weersomstandigheden. Onze Amsterdamse Dorpsgenoten hebben een overkapping gebouwd en veilige stroomaanvoeren gelegd, zodat deze distributie te allen tijde kan worden voortgezet.

Volgende editie

Iedere vestiging heeft op de Van Dorp Doet-dag zijn best gedaan voor een zelfgekozen goed doel en daar zijn we ontzettend trots op! Bij Van Dorp staan we voor elkaar klaar en dat was goed te zien tijdens deze vrijwilligersdag. Volgend jaar zal de Van Dorp Doet-dag opnieuw plaatsvinden en we verheugen ons er nu al op om ons weer in te mogen zetten voor de medemens!

Zie hieronder voor een impressie van de dag.