Van Dorp behaalt met ‘Vooruit en Verbinden’ tweede plaats tijdens deelname Techaton 2021

Nieuwsberichten

19 november '21Van Dorp heeft samen met de Van Dorp academie en Avans hogeschool meegedaan aan de Techathon 2021. Onze collega’s Thijs, Dennis, Mathias en Wim hebben hier samen met hun team een mooie tweede plaats behaald; vanwege het sterke deelnemersveld een prestatie om trots op te zijn.

Creatieve oplossingen bedenken voor het Rijksvastgoedbedrijf

Tijdens deze editie van Techaton gingen 10 teams van 2 mbo-, 4 hbo-studenten en 2 high potentials van verschillende bedrijven aan de slag om creatieve en haalbare oplossingen te verzinnen op het gebied van circulaire herontwikkeling van vastgoed van het Rijksvastgoedbedrijf. In onze opdracht is er nagedacht over de toekomst van Stationsplein-West 30 in Arnhem. Hierbij stonden de volgende vragen centraal:

“Hoe kan Stationsplein-West in Arnhem herontwikkeld worden tot circulair vastgoed? Welke technieken moeten worden ingezet? En welke businesscase sluit het beste aan bij de doelstellingen?”

Deze vragen zijn uitgewerkt in een plan genaamd ‘Vooruit en Verbinden’, waarin de nadruk ligt op het hergebruik van materialen en het terugdringen van de CO2-uitstoot.

Terugkijken

Wilt u onze pitch of die van anderen terugkijken? Ga dan naar https://techathon2021-winnaars.ids-live.nl/stream/. Onze pitch vindt u vanaf 51.43.