Techniek in de spotlights bij Sportcentrum De Scheg in Deventer

Referentie

26 november '21Als technisch dienstverlener, horen wij weleens dat het jammer is dat techniek niet altijd wordt opgemerkt in ons dagelijkse leven. Onze vakmensen beschouwen dit dan als een compliment, want zij zijn er juist op gericht om techniek geruisloos te laten functioneren of weg te werken.

Bij Sportcentrum De Scheg kunnen we ook pronken met het resultaat. Maar liefst 104 armaturen met ledlampen en 20 RGB-spots, vormen namelijk de perfecte ingrediënten voor spectaculaire beelden waarmee onze techniek de aandacht krijgt die het verdient. Zeker als je ze combineert met een professioneel marathonschaatser en kunstrijdster op de ijsbaan. Bekijk hieronder het resultaat van ons werk.

Specificaties ledverlichting

De ijsbaan van Sportcentrum De Scheg heeft een lengte van 400 meter. Hier doen 96 ledlampen van 200 watt en een lichthoeveelheid van 23.000 lumen per armatuur hun werk. Op het middenterrein van de ijsbaan zijn 8 armaturen met 1200 watt ledlampen geplaatst. Deze zorgen voor een lichtopbrengst van maar liefst 140.000 lumen per armatuur. Om ook kleur aan te brengen, zijn er 6 RGB-spots van 400 Watt (14.560 lumen) en 12 RGB-ledlampen van 120 watt (3.051 lumen) geïnstalleerd. De verlichting wordt aangestuurd door een DMX lichtsturing. Dit is een paneel waarmee de lampen op afstand bestuurd kunnen worden.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over dit project of bent u benieuwd hoe u ledverlichting kunt toepassen in uw gebouw of sportcentrum? Neem dan contact met ons op.