Referentie: zonder overlast verbouwen bij woonzorglocatie Seewende

Referentie

26 februari '21Toen woonzorglocatie Seewende van Zorgverlening het Baken ingrijpend wilde verbouwen om cliënten in woongroepen te huisvesten, hebben zij aannemer Salverda de opdracht gegeven om deze klus uit te voeren. Via Salverda heeft Van Dorp de opdracht gekregen om het installatiewerk integraal te verzorgen.

Warmtepompinstallatie, elektra, zorgsystemen en sanitair

De eerste fase bestond uit diverse bouwkundige werkzaamheden, waarbij een vleugel ingrijpend is gerenoveerd en er nieuwe appartementen en badkamers zijn gebouwd. Van Dorp heeft hier onder andere een nieuwe warmtepompinstallatie geïnstalleerd, waarmee het complex wordt voorzien van koeling en ventilatie. In de winter wordt de warmte afgegeven aan de cv-installatie, wat Seewende een flinke besparing op het gasverbruik oplevert. Ook is de elektra integraal verzorgd. Dit geldt ook voor de aansturing van diverse zorgsystemen en een deel van het sanitair.

Keukens, aansluitingen, gemeenschappelijke ruimtes en zonnepanelen

Fase 2 en 3 bestonden met name uit het verbouwen van gemeenschappelijke ruimtes, waarbij er ook een keuken is geïnstalleerd. Ook zijn er zonnepanelen op het dak om te voorzien in de elektra. Dit is in opdracht van Van Dorp uitgevoerd.

Zonder overlast (ver)bouwen

Vanwege de complexe zorgvraag van de bewoners, was het van groot belang om de overlast zoveel mogelijk te beperken. Ook moesten we vanwege alle corona-maatregelen flexibeler zijn dan ooit. In onderstaande referentievideo kijken we samen met Seewende terug op een geslaagde samenwerking.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over dit project of heeft u zelf behoefte aan advies? Neem dan gerust contact met ons op voor meer informatie.