Persbericht: Van Dorp breidt uit met overname HG Industrial

Nieuwsberichten

24 november '21Van Dorp neemt het bedrijfsonderdeel HG Industrial van systeemautomatiseerder Hotraco over. HG Industrial is als System Integrator meer dan 40 jaar een toeleverancier voor productiebedrijven, machinebouwers, E-installateurs en groothandels. Deze bedrijfsactiviteiten vormen een welkome aanvulling op het specialisme ‘Industriële Automatisering’ bij Van Dorp.

Bij HG Industrial werken momenteel 18 medewerkers. Het bedrijf heeft een landelijke dekking en realiseert een omzet van circa 4 miljoen euro.

Hoe gaan we verder?

De activiteiten van HG Industrial worden per 1 december 2021 geïntegreerd in de bedrijfsvoering van Van Dorp. De medewerkers verhuizen in latere instantie, samen met de medewerkers van Van Dorp Venlo, naar een nieuw pand in Venlo. Vanuit deze nieuwe locatie, zetten zij hun activiteiten voort onder de naam ‘Van Dorp – HGI’. De dagelijkse leiding blijft in handen van Rob Reesink en Jean-Paul Damen.

Ard Zweep, CEO van Hortraco: “HG Industrial behoort niet meer tot de kernactiviteiten van Hotraco en we hebben daarom besloten om het bedrijfsonderdeel HG Industrial te verkopen. In onze gesprekken met Van Dorp vonden wij veel herkenning in hun visie en strategie voor de komende jaren. Van Dorp is een gezond en toekomstbestendig familiebedrijf, waaraan wij onze activiteiten met veel vertrouwen overdragen.”

Chris van der Veen, Algemeen Directeur van Van Dorp: “Van Dorp heeft de wens om ons specialisme ‘Industriële Automatisering’ te versterken. Wij zijn dan ook verheugd dat wij de activiteiten van HG Industrial nu toevoegen aan ons familiebedrijf. We vertrouwen op de voortzetting van de goede samenwerking en heten de collega’s, leveranciers en opdrachtgevers van HG Industrial een warm welkom.”