Renovatie Woonzorgcentrum Coloriet De regenboog

Nieuwsberichten

19 september '19Van Dorp is na de bouwvak gestart met de tweede fase van de revitalisatie bij Woonzorgcentrum Coloriet De Regenboog in Dronten.
Het project is opgedeeld in een zestal fases waarvan de eerste fase is afgerond. Wij zijn verantwoordelijk voor de elektrotechnische en werkbouwkundige installaties. Met de revitalisatie ontstaan zes kleinschalige woongroepen met individuele zit- en slaapkamers. Alle kamers worden voorzien van moderne zorgtechnologie.

Meer privacy voor bewoners Coloriet De Regenboog

In de Oost/ West vleugel van het wooncentrum wonen mensen met dementie. Het gebouw is twintig jaar oud en had nog enkele tweepersoonskamers. In de eerste fase waren wij betrokken bij het updaten van de woonvertrekken zodat iedere bewoner straks een eigen kamer heeft. Er wordt zo een woonomgeving gecreëerd waarbij het comfort en de veiligheid voor de bewoners worden verbeterd. Een ander bijkomend voordeel is dat er nog meer inhoud aan persoonsgerichte zorg wordt gegeven. De tweepersoonskamers zijn inmiddels verdwenen en hebben ruimte gemaakt voor eenpersoonskamers.

 

foto coloriet de regenboog

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Duurzame oplossingen

Daarnaast krijgt de technische ruimte een update en worden de ketels vervangen en de worden de regelkasten omgebouwd naar Priva BleuID. Bij het vervangen van de ketels worden er duurzame oplossingen geplaatst voor de warmwater voorziening.

Het doel van de renovatie is het creëren van een woonomgeving waarbij veiligheid en comfort voorop staan. Van Dorp is trots hieraan te mogen bijdragen.