Luchtkwaliteit Stadsloket Oost dankzij luchtfilters binnen norm

Nieuwsberichten

26 juli '18Dat de buitenlucht in de binnenstad veel fijnstof bevat, is algemeen bekend. Maar niet iedereen staat er bij stil dat men ook binnenin gebouwen langdurig wordt blootgesteld aan hoge concentraties fijnstof. Gelukkig zijn er steeds meer organisaties die hun verantwoordelijkheid nemen om hun gasten en medewerkers hier tegen te beschermen. Zo heeft Van Dorp in samenwerking met Interfilter Group onlangs nog luchtfilters aangebracht in het Stadsloket Oost te Amsterdam. Deze fijnstoffilters minimaliseren de blootstelling via de toegevoerde ventilatielucht.

Schoon binnenklimaat dankzij Van Dorp en Interfilter Group

De buitenluchtkwaliteit was met een gemiddelde fijnstofconcentratie van 25,8 μg/m3 (PM2,5) op het moment van meten behoorlijk slecht. Achter de toevoerfilters blijft er gemiddeld 0,9 μg/m3 (PM2,5) aan fijnstofconcentratie over. Ook de binnenluchtkwaliteit in de overige ruimtes van het pand zijn goed op orde met een gemiddelde concentratie van 5,06 μg/m3 (PM2,5). Hiermee zit de concentratie ruim onder de adviesnorm (10 ug μg/m3) van de WHO.

Meer informatie

Wilt u meer weten over dit project? Dan kunt u hier het verslag van Interfilter Group raadplegen. Bent u benieuwd hoe wij u kunnen helpen om de hoeveelheid fijnstof binnenin uw gebouw kunnen reduceren? Neem dan gerust contact met ons op voor een advies op maat.