Inge de Bruijn Zwembad door verduurzaming volledig gasloos

Referentie

27 augustus '19Een ruim jaar geleden heeft Van Dorp de opdracht gekregen voor de verduurzaming en het volledig gasloos maken van het Inge de Bruijn Zwembad in Barendrecht. Tijdens het officiële tekenmoment met viervoudig olympisch zwemkampioene Inge de Bruijn in april vorig jaar, werd hier uitgebreid bij stilgestaan. Inmiddels zijn de werkzaamheden afgerond. Een mooi moment om samen met onze opdrachtgever terug te kijken op dit mooie verduurzamingsproject.

Over het Inge de Bruijn Zwembad

Het Inge de Bruijn Zwembad is gevestigd in Barendrecht en bestaat uit een recreatiebad, een wedstrijdbad en een doelgroepenbad. Daarnaast huisvest het complex een moderne fitnessruimte. Doordat het Inge de Bruijn Zwembad plaats biedt voor leszwemmen, recreatiezwemmen, recreatiezwemmen en ouderenzwemmen, heeft het zwembad een belangrijke maatschappelijke functie.

Duurzaam en gasloos

Toen de installaties na 20 jaar aan vervanging toe waren, heeft de Gemeente Barendrecht samen met het Inge de Bruijn Zwembad en Van Dorp maximaal ingezet op de verduurzaming van het zwembad. Dit heeft er in geresulteerd dat we technische installaties integraal hebben aangepakt, samen met een bouwkundig deel. Zo hebben we zonnepanelen geplaatst, ventilatiekasten gemonteerd, cv-ketels verwijderd en een 4-pijpswarmtepomp geïnstalleerd. Deze koelt de fitnessruimte en de warmte die hierbij terugkomt, wordt gebruikt om het zwembad te verwarmen. Het complex is hiermee volledig gasloos.

Referentievideo

Directeur André van Kesteren is erg te spreken over hoe we dit hebben aangepakt. “Van Dorp is altijd snel aanwezig en goed aanspreekbaar. Ik zou Van Dorp zeker aanraden aan mensen die op zoek zijn naar een partij voor de verduurzaming voor hun zwembad.”