IMC Weekendschool en Van Dorp laten nieuwsgierige jongeren kennismaken met de installatietechniek voor morgen

blog

10 mei '22Dit jaar hebben Van Dorp en IMC de krachten gebundeld om jongeren die het ’t hardst nodig hebben laagdrempelig kennis te laten maken met de installatietechniek voor morgen. Want jongeren maken de toekomst. Vanuit dit gedachtegoed is er een ideale match ontstaan tussen Stichting IMC Weekendschool en Van Dorp. Nieuwsgierige jongeren met allerlei achtergronden en verhalen hebben de afgelopen weken een bezoek gebracht aan het Van Dorp Ontwikkelhuis. Hier hebben ze kennisgemaakt met de installatietechniek voor morgen. Anouchka Bonnes, HR Development Manager Van Dorp: “Onze vakdocenten hebben hopelijk magische momenten gecreëerd voor deze jongeren die ons hebben verrast met hun nieuwsgierigheid, kennis en enthousiasme.’’

Onze jongste praktijkdocent, ook wel ‘meester Brian’, heeft de jongeren meegenomen in de wereld van installatietechniek. Wat is de energietransitie? Wat betekent dit voor alle mensen? Hoe kan je bijdragen? Brian van Hoogstraten: “heb veel plezier beleefd aan het delen van mijn kennis met jongeren die het ’t hardst nodig hebben. Zij maken onze toekomst.”

Stichting IMC Weekendschool verzorgt aanvullend, motivatiegericht onderwijs voor jongeren vanaf tien jaar op plekken in Nederland waar dat het hardst nodig is. IMC laat deze jongeren kennismaken met professionals uit allerlei vakgebieden waardoor er ervaringen ontstaan die bijblijven én die de horizon verbreden. Zo krijgen ze de bagage mee om te kunnen worden wie ze willen zijn. Deze visie sluit naadloos aan op de visie van de Van Dorp foundation die zich op allerlei maatschappelijke terreinen inzet. Dit maakt het een kansrijke samenwerking waarmee Van Dorp en IMC een verschil willen maken voor morgen.