Een halve eeuw toegewijd aan Van Dorp: het verhaal van Eerste Monteur Benno Gerrits

Nieuwsberichten

27 november '2350-jarig jubileum voor Eerste Monteur Benno Gerrits

Benno, Eerste Monteur bij Van Dorp in Deventer, viert een bijzondere mijlpaal: 50 jaar in dienst. Zijn ervaring en toewijding zijn zeldzaam in onze snel veranderende arbeidswereld en om die reden blikken we samen met hem terug op de afgelopen 50 jaar.

Terug in de tijd

In ’73 zat Benno nog op school en werkte als krantenbezorger van het Deventer Dagblad. Op één van zijn rondes moest hij de krant bezorgen bij Koster Verwarming en daar greep hij meteen zijn kans om te vragen of ze nog werk voor hem hadden. Op vrijdag belde Koster naar het huis van de ouders van Benno en de maandag erna begon Benno op de bouw van Oostrik in Colmschate. Zo begon Benno zijn carrière als monteur bij Koster Verwarming. Later werd dit Salland Koster Installaties BV.

Inmiddels is de vestiging Deventer al meer dan 30 jaar onderdeel van het Van Dorp familiebedrijf. Wist je dat het één van de eerste vestigingen is? Deventer bedient klanten in de gehele regio op het gebied van technisch beheer, brandbeveiliging, meet- & regeltechniek en zwembadtechniek.

Benno reflecteert: “Het voelt goed om 50 jaar in dienst te zijn. Het is een mijlpaal die tegenwoordig niet zo vaak voorkomt. Interesse en plezier in je werk houden is erg belangrijk om het lang vol te houden. Ook de betrokkenheid van de zaak bij de werknemers zorgt ervoor dat het leuk blijft.”

Momenten met het meeste werkgeluk

De momenten waarop Benno het meeste werkgeluk heeft ervaren, is wanneer hij mocht werken aan indrukwekkende projecten. De Van Nelle fabriek in Rotterdam en de Tweede Kamer zijn de meest memorabele projecten. Benno: “Dingen realiseren waarbij kwaliteit voorop staat – dat staat bij mij hoog in het vaandel. Anders bestond de zaak niet meer! De collega’s waar je dagelijks mee omgaat spelen hier ook een rol in. Gelukkig is de oude garde bij ons nog steeds een hechte groep.”
Benno’s ervaring overstijgt die van de oprichter, Henk Willem van Dorp, wat hem een unieke status binnen ons bedrijf geeft. Over Henk Willem zegt hij: “Al zie ik hem niet vaak, toch spreekt hij mij aan bij voornaam en weet hij alle dingen uit het verleden nog. Een ontzettend vriendelijke man!”

Benno, bedankt namens ons allen!

Zijn jubileum is gevierd onder het genot van een diner, omringd door alle collega’s van de Deventer vestiging. Als laatste wil Benno meegeven: “Van Dorp is een bedrijf dat goed met zijn werknemers omgaat. Ik zou graag willen zeggen: geef het een kans en kom het zelf ervaren.”

Benno, ontzettend bedankt voor jouw jarenlange toewijding en uitzonderlijke bijdrage aan Van Dorp!