City Solutions-concept Van Dorp inspireert Gemeente Leiden

Nieuwsberichten

26 juni '24Afgelopen vrijdag heeft onze collega Harry GLEIJM (Servicemanager Van Dorp Leiden) samen met wethouder Ashley North en beleidsmedewerkers Eric Jellema en eveline botter van duurzaamheid en mobiliteit van Gemeente Leiden een werkbezoek gebracht aan onze locatie Van Dorp CISO (City Solutions) in Rotterdam.

Tijdens het bezoek heeft onze collega Nick Noordzij (Vestigingsleider Van Dorp Rotterdam CISO) uitgelegd hoe onze locatie en het CISO-concept zijn ontstaan. CISO is een onderdeel van Van Dorp Installaties en wordt aangeb oden als een dienst. We doen technisch beheer van gebouwen in binnensteden, maar zijn daarbij ook mobiliteitspartner voor een steeds autoluwere stad. CISO zit midden in het centrum, houden geen magazijnvoorraad aan, komen naar het werk met het OV en gaan met een elektrische bakfiets of -scooter naar onze klanten. Zo vormt CISO eigenlijk het hart van de stad. Alle bestellingen krijgen we aan de rand van de stad afgeleverd en komen met één elektrisch busritje per dag naar ons toe.

Tijdens het werkbezoek belichtte Noordzij de vraag waarom auto’s de binnenstad in moeten en waarom leveringen over de dag verdeeld worden. Dit sluit perfect aan bij de visie van wethouder North en zijn collega’s, die zich inzetten voor een leefbare stad. Hierbij worden de meest duurzame manieren van verplaatsen, zoals fietsen en lopen, gestimuleerd. Ook wordt het gebruik van openbaar vervoer aangemoedigd in plaats van de auto.

Wethouder North, verantwoordelijk voor Klimaat, Mobiliteit en Financiën, benadrukte dat onze oplossing belangrijke punten aanpakt, zoals de zero-emissiezone en het autoluw maken van de binnenstad. Dit draagt bij aan een leefbare stad waar duurzaamheid centraal staat. Onze gasten waren verbaasd dat ons magazijn maar een paar kluisjes bevat en dat de rest van de leveringen door duurzame oplossingen op locatie wordt gebracht. De interactie tussen ons en de wethouder en beleidsmedewerkers leidde tot waardevolle uitwisselingen van ideeën en oplossingen. Onze gasten waren onder de indruk van ons concept.

Ook Van Dorp Leiden bedient steeds meer klanten in de binnenstad per fiets. We zullen dit verder uitrollen om de zero-emissiezone en autoluwe binnenstad te versnellen. Dit draagt bij aan een leefbare en gezonde omgeving voor ons en onze kinderen. Bovendien starten we binnenkort met een CISO-locatie in de binnenstad van Gemeente Den Haag, binnen de zero-emissiezone, waarvan de opening op 4 juli gepland staat.5202ee3b efdf 41d8 9b4e 6130a2a2ca38 600x274

578719df 4bc1 461f 9be4 e2d993391a83 600x450