Leef- en dwaalcirkels

Zorg voor veiligheid en maximaal vrijheidsgevoel

Als zorgprofessional geeft u uw cliënten graag zoveel mogelijk bewegingsvrijheid binnen uw zorginstelling. Tegelijkertijd wilt u niet dat ouderen met psychogeriatrische problemen telkens bij andere cliënten op de kamer komen of bepaalde zones betreden. Opsluiten of verbieden zorgt vaak voor onbegrip en roept in sommige gevallen zelfs agressie op. In dit geval bieden sensoren, gekoppeld aan een waarschuwingssysteem, uitkomst.

Hoe werken Leef- en dwaalcirkels?

Met behulp van sensoren en een ’tag’ in een zorghorloge of medaillon, wordt per cliënt een vrij toegankelijk bewegingsgebied gedefinieerd. Wanneer de cliënt dit gebied overschrijdt, ontvangt de zorgverlener een melding. Deze beslist op dat moment om wel of niet naar de cliënt toe te gaan.

Toepassingen

Leef- en dwaalcirkels worden meestal binnenin woonzorginstellingen gebruikt, maar kunnen ook buitenshuis gebruikt worden. Ook is het systeem per individu of tijdsperiode aan te passen. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat u een cliënt alleen overdag de toegang tot medebewoners wilt verschaffen. Of dat een cliënt naar buiten moet voor een doktersafspraak of een familieuitje heeft. Cliënten willen dan niet nadenken of zij het zorghorloge moeten omdoen of afdoen. Door per cliënt en tijdsperiode leef- en dwaalcirkels te definiëren, kunt u de leef- en dwaalcirkel aan- en uitzetten en geeft u de cliënt zoveel mogelijk vrijheid.

Meer informatie?

Wilt u weten hoe wij leef- en dwaalcirkels kunnen toepassen binnen uw zorginstelling? Neem dan gerust contact met ons op.

Toepassingen Leef- en dwaalcirkels

Ouderenzorg (thuiszorg en woonzorg)

Gehandicaptenzorg

GGZ

Terug naar Zorg

Over Van Dorp

Van Dorp in het kort

Familiebedrijf met 1300 medewerkers

35 jaar ervaring

Uw partner voor de totale technische en facilitaire dienstverlening

Eigen opleidingscentrum

Met 20 vestigingen regionaal aanwezig

Over Van Dorp

Contact

Van Dorp

Wilfred Peters

 

Contactformulier

Vestigingen

Bekijk hier de contactgegevens van uw dichtstbijzijnde vestiging.

Toon overzicht